• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Ιούνιος 26, 2019

«Έτσι χωρίς πρόγραμμα» το αγροτικό «πρόγραμμα της ΝΔ»

Κυκλοφόρησε από την ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ της ΝΔ του Μητσοτάκη έντυπο με τον τίτλο «Σημεία Αλήθειας – Κωδικοποίηση Πολιτικού Λόγου της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως σημειώνει ο αρμόδιος Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της ΝΔ του Μητσοτάκη Καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης «…Σκοπός μας δεν είναι άλλος από τη συνεκτική ανάδειξη και την αποτελεσματική προώθηση της πολιτικής μας αλήθειας ακόμα και στα πιο δύσπιστα κοινά της ελληνικής κοινωνίας…».

Ε αυτό θα κάνουμε σήμερα εμείς.

Θα αναδείξουμε τη ρηχότητα και τις «φούσκες» του Αγροτικού προγράμματος της ΝΔ του Μητσοτάκη.

Ευτυχώς όμως που δεν θα κυβερνήσει ποτέ, όποτε η ανάλυσή μας έχει ως στόχο να μην «παγιδευτούν» στον τίτλο «σημεία αλήθειας» και «τσιμπήσουν» οι αγρότες μας το «δόλωμα» των «κούφιων λόγων του αέρα».

Ξεκινάμε (με γαλάζιο το πρόγραμμα – με κόκκινο οι παρατηρήσεις):

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τον αγροτικό τομέα προβλέπει και περιλαμβάνει 9 συγκεκριμένες θεσμικές δράσεις και στόχους:

-Ενθαρρύνει τη σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών ανά προϊόν, όπως προβλέπει το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο και επιβάλλουν οι συνθήκες της Αγοράς.

Σήμερα, το ποσοστό των συνεταιρισμένων αγροτών είναι απελπιστικά χαμηλό,μόλις 11,3% τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος στην Δυτική Ευρώπη είναι άνω του 50%. Ο συνεταιριστικός νόμος θα καταργηθεί και οι ενώσεις θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις ιδιαιτερότητες του συνεργατισμού.


Σχολιασμός: Κοιτά ποιος μιλά! Καλά θα ήταν να μας κάνει πρώτα έναν απολογισμό πεπραγμένων της ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για τις Ομάδες παραγωγών, κι όλα αυτά που δεν έκαναν τόσα χρόνια!

Όταν αυτή η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου υπέγραψε ήδη το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Ομάδες Παραγωγών, τις Ενώσεις Ομάδων Παραγωγών και τις Οργανώσεις Παραγωγών, κάποιοι έμειναν ακόμη στο να προτείνουν…!

Το νέο θεσμικό πλαίσιο ήδη υπάρχει και δίνει «ανάσες ανάπτυξης» σε όλους τους κλάδους θέτοντας κριτήρια αναγνώρισης των συλλογικών αγροτικών δομών σε μία σειρά προϊόντων όπως: οπωροκηπευτικά, σε ειδικές περιπτώσεις οπωροκηπευτικών, στα σιτηρά, στο αγελαδινό, γίδινο και πρόβειο γάλα, στην ελιά και στο ελαιόλαδο, στον αμπελοοινικό τομέα,στο βαμβάκι και στον καπνό!

Όσο για το περί «ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων» αποτελεί την πιο αιχμηρή κριτική του «άτοκου δανείου Κοντού»…

-Ενεργοποιεί αμέσως όλα τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης2014 – 2020, ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν σε επενδύσεις ιδιωτών, αγροτών καισυνεταιρισμών και συμβάλλουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων μέσω της αγροτικής εκπαίδευσης και καινοτομίας.


Σχολιασμός: Πάλι «ανοικτές θύρες» παραβιάζει η ΝΔ του Μητσοτάκη, όταν τα μέτρα του ΠΑΑ ξεκίνησαν… αλλά τους ενοχλεί η ορθή στόχευση και μεγάλη συμμετοχή του αγροτικού κόσμου, πέρα από την αλλαγή της στόχευσης στους πολλούς και όχι στους λίγους και εκλεκτούς (όπως έχουμε ήδη αναφέρει και σχολιάσει (http://dominonews.gr/?p=1665 και http://dominonews.gr/?p=1942)


-Διασφαλίζει εγγυητικά κεφάλαια, δανειοδότηση και επαρκή χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα. Για το σκοπό αυτό, συνεργαζόμαστε με ελληνικές και διεθνείς τράπεζες και οργανισμούς για εγγυήσεις, χρηματοδότηση, νέα δάνεια και επενδύσεις στον αγροτικό τομέα. Παράλληλα, συνεχίζουμε και επαυξάνουμε τηλειτουργία της επιτυχημένης κάρτας του αγρότη.


Σχολιασμός: Όπως ο πατροκτόνος που εμφανίστηκε στο δικαστήριο ζητώντας την επιείκεια των δικαστών επειδή είναι ορφανός, έτσι κι ΝΔ του Μητσοτάκη, αφού ξεπούλησε την ΑΤΕ και τις υποθήκες της για 100 εκ ευρώ, τώρα σκέφτηκε και την αναγκαιότητα χρηματοδότησης του αγροτικού τομέα! Αυτό που ήδη, με την κάρτα του αγρότη, κάνει αυτή η κυβέρνηση, μεγαλώνοντας και το ποσό του δανείου με εγγυήσεις κι από  άλλες ενισχύσεις, συνεργαζόμενη ήδη με τις τράπεζες!

Πάντως για το Αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ αυτή τη φορά η ΝΔ του Μητσοτάκη δεν μίλησε, μιας και επί ΝΔ όλοι ζήσαμε και βιώσαμε το μεγαλοπρεπές φιάσκο του Αγροτικού ΤΕΜΠΜΕ– Η ΝΔ έχει μεγάλη εμπειρία στις αποτυχίες!


-Προωθεί την παρουσία του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα στην υπηρεσία του αγρότη για την κάλυψη των ζημιών στους παραγωγούς, ειδικά τις ζημιές που προέρχονται από τις κλιματικές αλλαγές, συνδυαστικά με τον κρατικό ΕΛΓΑ καιτα ΠΣΕΑ.


Σχολιασμός:  Μα ήδη υπάρχουν ήδη ιδιωτικές εταιρείες που ασφαλίζουν την αγροτική παραγωγή http://www.interamerican.gr/default.asp?pid=807&la=1 !

Προφανώς, η ΝΔ του Μητσοτάκη έχει κατά νου κάποια ασφαλιστική που θέλει να μπάσει στην αγορά και μας το φέρνει πλαγίως…


Επιταχύνει και ολοκληρώνει τη διαδικασία καθορισμού χρήσεων γης ανάπεριοχή. Προβλέπουμε την αξιοποίηση των γεωργικών αποβλήτων καιυπολειμμάτων, είτε για ενέργεια, είτε για περαιτέρω αξιοποίηση.


Σχολιασμός: Το παράδειγμα του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ και των ΧΑΡΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ που δεν έφτιαξαν τόσα χρόνια αποτελεί μνημείο για το παπατζιλίκι τους. Κάτι άλλο θα έχουν στο νου τους…


-Συνδέει την αγροτική παραγωγή με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας,όπως τον τουρισμό και την εστίαση, τη βιομηχανία καλλυντικών καιφαρμακευτικών φυτών, τη χημική βιομηχανία και τη βιομηχανία τροφίμων.


Σχολιασμός: ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΩΝ – Αυτό που γίνεται με τις εκθέσεις, την εξωστρέφεια, τον Τουρισμό δεν έχει προηγούμενο στη χώρα!


-Δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ελληνική ορεινή κτηνοτροφία αιγοπροβάτων όπου έχουμε στρατηγικό πλεονέκτημα στο γάλα, τη φέτα και το κρέας. Αξιοποιεί τις δυνατότητες ανάπτυξης πιστοποιημένων προϊόντων με βάση το αίγειο γάλα.

Καταθέτει, παράλληλα, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για τη στήριξη της βιωσιμότητας του κλάδου και της αειφορίας. Επίσης, προωθεί ένα νέο σήμα ιδιαίτερων προϊόντων, που παράγονται σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας: το ρύζι στο Δέλτα Αξιού, τα αλιεύματα του Αμβρακικού, τα φασόλια Πρεσπών, κ.α.


Σχολιασμός: ΦΕΤΑ; Ρωτήστε τους Ευρωβουλευτές σας.

Ξαναδιαβάστε την ΚΥΑ για τις Ομάδες παραγωγών γιατί στο τέλος νομοθετήματα αυτής της Κυβέρνησης θα τα παρουσιάσετε ως δικές σας σκέψεις…

Θεέ μου πόση φλυαρία, με τόσες λίγες λέξεις… όλα αυτά που είναι ήδη πράξη και με κοινοτικούς κανονισμούς και με την ΚΥΑ για τις Ομάδες «θα»…τα κάνει η ΝΔ του Μητσοτάκη, αφού τα δημιούργησε αυτή η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου.

Όσο για τα ΠΓΕ και ΠΟΠ προϊόντα είναι γνωστές οι τακτικές σας. Όσο δε για τα ρύζια, αυτά για πρώτη φορά, και σε όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο στον Αξιό, θα επιδοτηθεί και η ψευδοζιζανιοκτονία!


Καθιερώνει τακτικό, δομημένο διάλογο της Κυβέρνησης με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις των παραγωγών κατά προϊόν. Η συμμετοχή όλης της παραγωγικής αλυσίδας στο ίδιο τραπέζι (έμποροι, μεταποιητές, παραγωγοί κλπ.) θα δημιουργήσει συνέργειες, συμφωνίες, κοινούς τρόπους εμπορίας καιεπιχειρηματικά – επενδυτικά σχήματα, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του κάθε στρατηγικού προϊόντος.


Σχολιασμός: Αυτό που γίνεται ήδη σε καθημερινή βάση δηλαδή στο ΥΠΑΑΤ μας το παρουσιάζουν για νέα πρόταση! Οι καθημερινές συσκέψεις εργασίας και επίλυσης χρόνιων προβλημάτων, είναι γνωστές σε όλους. Κάποιοι στη ΝΔ του Μητσοτάκη ανακάλυψαν την πυρίτιδα το 2017…

Οι διεπαγγελματικές του κρέατος, του γάλακτος, του βαμβακιού αλλά και του ελαιόλαδου μάλλον είναι άγνωστοι φορείς για της ΝΔ… Αυτή η Κυβέρνηση της αξιοποιεί και χθες στην Καρδίτσα παρουσίασε και τα πρώτα αποτελέσματα ΟΥΣΙΑΣ

http://www.ert.gr/karditsa-1i-etisia-imerida-gia-tin-piotita-tou-ellinikou-vamvakiou/


Δημιουργεί Εθνικό Αγροτικό Επιμελητήριο κατά τα πρότυπα της Γαλλίας. Σκοπός του επιμελητηρίου είναι να αναλάβει το θεσμικό ρόλο της εκπροσώπησης των παραγωγών. Θα συνδιαλέγεται για όλα τα θέματα που αφορούν στους αγρότες με την κρατική Αρχή, με πρώτη προτεραιότητα την καθιέρωση πιστοποίησης για τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Σταματά, λοιπόν, οριστικά το φαινόμενο της άναρχης διαβούλευσης της κυβέρνησης με τα εκάστοτε “μπλόκα αγροτών”.


Σχολιασμός: Αυτή είναι από μόνης της, η πρόταση που δείχνει το, πραγματικά, αυταρχικό πρόσωπο της ΝΔ του Μητσοτάκη!

Το «νόμος και τάξη» του Μητσοτάκη θα βρει εφαρμογή και στους κινητοποιημένους αγρότες

Η ΝΔ του Μητσοτάκη απεχθάνεται τις κινητοποιήσεις και το δείχνει απροκάλυπτα.

Δε θέλει διάλογο με τους κινητοποιημένους αγρότες, γιατί δε γνωρίζει τα προβλήματα και γι αυτό δεν μπορεί να τα λύσει: οπότε με το μη διάλογο αποκρύπτει την «γύμνια» λύσεων που διαθέτει.

Θα το ξαναγράψω: αυτή η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου και διάλογο κάνει με τους κινητοποιημένους αγρότες και δίνει λύσεις!

Γι ‘αυτό οι αγρότες εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμένο!

Και ξέρουν και θέλουν και μπορούν!

Στο παραπάνω κείμενο με μπλε χρώμα φαίνονται τα «έξυπνα» ρήματα μέλλοντος χρόνου, σε αόριστο χρόνο και πνεύμα, με τα οποία «στολίζει» το αγροτικό «πρόγραμμα» η ΝΔ του Μητσοτάκη (κι όλα αυτά απαντώνται σε 3 δευτερόλεπτα με το «Γιατί δεν το κάνατε 40 χρόνια;» και το «Πως θα τα κάνετε;» και «με ποιον θα τα κάνετε;»…

Η αείμνηστη Μαρία Ρεζάν έκανε στο ραδιόφωνο τη «Μια ώρα έτσι, χωρίς πρόγραμμα».

Η ΝΔ του Μητσοτάκη θέλει την «Κυβέρνηση έτσι, χωρίς πρόγραμμα για τον αγρότη»!

Η βουκέντρα

ΥΓ: Συνιστώ σε όλους τους αναγνώστες μας να προωθήσουν το αγροτικό «πρόγραμμα» της ΝΔ του Μητσοτάκη σε όποιον αγρότη γνωρίζουν για να μάθουν όλοι οι αγρότες την ΑΛΗΘΕΙΑ

 

Ετικέτες: , , ,