• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Ιούνιος 27, 2019

Γιατί απουσίαζε από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην ιχθυόσκαλα η Φ. Αραμπατζή;

Ο Ζιζανιοκτόνος
Ο Ζιζανιοκτόνος
Απρίλιος11/ 2017

Τις προάλλες, στις 6 το πρωί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε την ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, προκειμένου να δει από κοντά πώς λειτουργεί η ψαραγορά!

Μετά την επίσκεψή του ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να επισκεφθώ την Κεντρική Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι και να μιλήσω με ψαράδες, με εμπόρους και να ενημερωθώ για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος της αλιείας, αλλά και ο κλάδος της εμπορίας ψαριών. .. Η αλιεία θα πρέπει να είναι ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, ένας δυναμικός πυλώνας του πρωτογενούς τομέα. Δυστυχώς, λόγω αυτού του απαρχαιωμένου νομικού πλαισίου, αυτό δεν συμβαίνει. ..»

Τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης, συνόδευε ο Γραμματέας της Λ. Αυγενάκης και απουσίαζε από τη συνοδεία του η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έστω κι αν ο νομός Σερρών έχει και θάλασσα, και λίμνη, και ψαράδες  και ψάρια!

Τι να υποθέσουμε πως συνέβη;

1) Δεν θεωρεί την αλιεία, πυλώνα του πρωτογενούς τομέα; Αν όμως δεν τη θεωρεί, τότε γιατί λίγες μέρες μετά, κατέθεσε σχετική ερώτηση για την αλιεία; Για να «θολώσει τα νερά»;

2) O κύριος Μητσοτάκης, δεν ήθελε να την ξυπνήσει χαράματα ή δεν ήθελε να ξυπνήσει χαράματα;

3) Ο κύριος Μητσοτάκης θέλει να «αποσχίσει» την αλιεία από τον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και να κάνει ένα νέο τομέα Αλιείας, με Τομεάρχη τoν Γραμματέα Αυγενάκη;

4) Δεν μπορεί την «ψαρίλα»;

Κάθε άλλη εξήγηση, εκτός των παραπάνω, δεκτή, ώστε να λυθεί η απορία μας…

Ο ζιζανιοκτόνος

Ετικέτες: ,