• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Ιούνιος 27, 2019

Εκλογικές αυταπάτες

Orion
Orion
Δεκέμβριος22/ 2016

Τέλος της χρονιάς. Ευκαιρία ανασκόπησης των περασμένων. Στο μυαλό μου γυρνούν επίμονα δυο σκηνές. Μια ενός πολιτικού αρχηγού, ο οποίος πριν από μερικά έτη, σκυφτός, σκυθρωπός και δείχνοντας με τα δάκτυλά του τον αριθμό 2 μας ζητούσε να κάνουμε λιγάκι υπομονή στα μέτρα της ήπιας προσαρμογής, που θα διαρκούσαν δυο χρόνια και μας έκλεινε ραντεβού μετά το χρονικό διάστημα αυτό. Η δεύτερη ενός πολιτικού αρχηγού, ο οποίος με ορθάνοικτη την αγκαλιά του και κουνώντας δεξιά αριστερά τα χέρια του, διατυμπάνιζε ότι «λεφτά υπάρχουν» και μας έκλεινε ραντεβού στις «κάλτσες». Κανείς τους δεν έλεγε ψέματα, διότι ο καθένας από την πλευρά του προσέγγιζε θεάσεις του ίδιου προβλήματος.

Η οδύνη από την ηδονή απέχει μονάχα έναν αναγραμματισμό και μια αλλαγή φωνήεντος. Πάντοτε ωστόσο η ανθρώπινη φύση ρέπει προς την ηδονή. Έστω και την πρόσκαιρη, έστω και την υποθετική, την υποσχόμενη.

Αναφωνούν εις μάτην οι Αιγύπτιοι ιερείς: «Έλληνες αεί παίδες έστε». Διότι ως Έλληνες είμαστε πάντα παιδιά, δε σοβαρευόμαστε, ούτε βάζουμε μυαλό και δεν μαθαίνουμε από την πείρα των περασμένων. Έχουμε πάντα ακόμη ψυχή αγνή και ευκολόπιστη. Και πάντα μας συγκινεί μια νέα εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα δώσει ελπίδα.

Ένα νέο ραντεβού στις «κάλτσες».

Για να μας πάρουν εν τέλει και τα σώβρακα…

 

 

Orion

Ετικέτες: ,