• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Ιούνιος 26, 2019

Η αλήθεια για τους αγρότες στη ΔΕΘ-2016

Ένας πίνακας, 1000 λέξεις: Τι είπαν για τους αγρότες στη ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΔΕΘ) 2016 Τσίπρας και Μητσοτάκης:

ΤΡΙΠΡΑΣ – ΔΕΘ 2016 (*) ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΔΕΘ 2016 (*)
Έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε μοναδικά σε ποιότητα αγροτικά προϊόντα. Επανέρχεται ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% και καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.
Εστιάζουμε στους κλάδους που διαθέτουμε συγκριτικό πλεονέκτημα:

•              την αγροτική παραγωγή.

Συγκεκριμένα, επιτυγχάνουμε εξοικονόμηση:

·         100 εκατομμύρια ευρώ, από το συμψηφισμό οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑμε αγροτικές επιδοτήσεις.

Σας θυμίζω τις περσινές μας δεσμεύσεις:

•        Η στήριξη του αγροτικού κόσμου. Με τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος όχι μόνο δεν επιβαρύναμε τους αγρότες αλλά η πλειοψηφία τους θα δει και ελάφρυνση.

Ταυτόχρονα με την βέλτιστη και ταχύτατη αξιοποίηση εθνικών και κοινοτικών πόρων οι πληρωμές ενισχύσεων για το 2015 έφτασαν τα 2,5 δις.Ενώ για το 2016 θα δοθούν άλλα 2,5 δις ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες πολλών ετών από τις ολιγωρίες προηγούμενων κυβερνήσεων.

 

Θυμίζω, για όσους δεν ξέρουν ή κάνουν πως δεν ξέρουν, πως ο ΦΠΑ είναι «ουδέτερος» σε ότι έχει σχέση με το αγροτικό εισόδημα. Ούτε το αυξάνει ούτε το μειώνει! Ο ΦΠΑ δεν είναι εισόδημα για τον αγρότη!

Όσο για τον συμψηφισμό των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις (δηλαδή το «τσεκ») ο κ. Μητσοτάκης ζητά να παρακρατηθούν με την πρώτη πληρωμή των επιδοτήσεων τα ληξιπρόθεσμα χρέη των αγροτών στον ΟΓΑ…!!!

Για να έχουν μία γνώση οι αναγνώστες μας, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Σερραίων αγροτών στον ΟΓΑ, όπως δημοσιεύτηκαν στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» του Αλαφούζου, το Σεπτέμβριο του 2016, ήταν 21.800.000 ευρώ… κι αυτά τα χρωστάνε 7.000 Σερραίοι αγρότες!!! Κι αυτά το Σεπτέμβριο… σκέψου σε ποιο ύψος έφτασαν τώρα…. Κι αυτά ο Μητσοτάκης, η ΝΔ και οι Βουλευτές και πολιτευόμενοι του, θέλουν να τα εισπράξουν από τις επιδοτήσεις των αγροτών! Έλεος!

 

 

Η Βουκέντρα

Ετικέτες: ,