• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019

Καραμανλής: Προβλήματα με την κατάργηση του ΕΦΚΑ στο Σιδηρόκαστρο

Domino News
Domino News
Φεβρουάριος23/ 2017

Τα πολλά προβλήματα που θα ανακύψουν από την σχεδιαζόμενη κατάργηση του γραφείου ΕΦΚΑ Σιδηροκάστρου αναδεικνύει με ερώτησή του ο βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Στο κείμενο της ερώτησής του προς την Υπουργό Εργασίας κα Ε. Αχτσιόγλου, ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει πως δεν είναι δυνατόν ολόκληρος ο Νομός Σερρών να εξυπηρετείται αποκλειστικά και μόνο από δύο γραφεία.

Επισημαίνει δε, ότι με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα σε έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, ιδίως αυτών που κατοικούν στο βόρειο τμήμα του Νομού μας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης  προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

Σε συνέχεια της από 1ης/1/2017 έναρξης ισχύος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κατ’εφαρμογή του Ν. 4387/2016, βρίσκεται υπό σχεδιασμό το νέο οργανόγραμμα των υποκαταστημάτων και των γραφείων του Φορέα ανά τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το Νομό Σερρών προβλέπεται η λειτουργία μιας Κεντρικής Διεύθυνσης στο Δήμο Σερρών και ενός γραφείου στο Δήμο Νιγρίτας, όπου άλλωστε υφίσταται υποκατάστημα του ΙΚΑ.

Από τον σχεδιασμό, όμως, απουσιάζει πλήρως το γραφείο του ΙΚΑ, που αυτήν τη στιγμή λειτουργεί στην πόλη του Σιδηροκάστρου.

Με άλλα λόγια, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών θα εξυπηρετείται αποκλειστικά και μόνο από δύο (2) γραφεία.

Η σχεδιαζόμενη κατάργηση του γραφείου του Σιδηροκάστρου είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, ιδίως αυτών που κατοικούν στο βόρειο τμήμα του Νομού Σερρών, δεδομένου ότι ο δήμος Σιντικής, πρωτεύουσα του οποίου είναι το Σιδηρόκαστρο, αποτελεί τον μεγαλύτερο σε έκταση δήμο του Νομού.

Συνεπεία των ανωτέρω ερωτάται η κα Υπουργός:

1. Με ποιο σχεδιασμό αποφάσισε ο νέος Φορέας να καταργήσει το γραφείο του Σιδηροκάστρου, τη στιγμή μάλιστα που το υφιστάμενο υποκατάστημα στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο με μηδαμινό κόστος λειτουργίας;

2. Με ποιον τρόπο σχεδιάζει ο ΕΦΚΑ να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του που κατοικούν στο βόρειο τμήμα του Νομού Σερρών;

Πηγή: allanea.gr