• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Ιούνιος 27, 2019

Κα Αραμπατζή, η «εικονική» κτηνοτροφία ανήκει στο παρελθόν

Μεγάλες ανισότητες στον υπολογισμό της πληρωμής στο Πρόγραμμα της Βιολογικής Κτηνοτροφίας του νέου ΠΑΑ 2014_2020 βλέπει η κα. Φωτεινή Αραμπατζή, με σχετική ερώτησή http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=decfeea7-87b3-4784-b855-a707010b34bc της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο. Βαγγέλη Αποστόλου.

Θέλοντας να ενημερώσουμε τους κτηνοτρόφους αναγνώστες μας, αλλά κυρίως να ενημερωθεί και η ίδια ώστε να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο χρήσιμο για τον τόπο μας, αναφέρουμε τα παρακάτω:

1) Προφανέστατα η Κυρία Αραμπατζή είναι «εντυπωσιασμένη» από την «τεχνική λύση» της ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, επί Καρασμάνη, τότε που βολεύτηκαν προφανώς οι «λίγοι και οι εκλεκτοί» και οι δύσμοιροι Σερραίοι κτηνοτρόφοι βρέθηκαν να κατέχουν με το «έτσι θέλω, κι έτσι γουστάρω» δημόσια βοσκοτόπια στην Κοζάνη, στη Φλώρινα και σε κοσμοπολίτικα νησιά,κι όπου αλλού τύχει, χάνοντας και την Εξισωτική τους αποζημίωση, φέρνοντας τρελά πρόστιμα από καταλογισμούς, που γυρνάν πίσω κι επιβαρύνουν πάλι τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς.

Κυρία Αραμπατζή, η «εικονική» άσκηση της κτηνοτροφίας ανήκει στο παρελθόν, όπως στο παρελθόν περνά μια για πάντα και η ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

2) Πώς είστε τόσο σίγουρη για τον δηλούμενο αριθμό ζώων; Η περίπτωση της Λεπενού στην Αιτωλοακαρνανία, προσφάτως, έδειξε «άλλη κατάσταση»…την οποία η ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ διατηρούσε και ανέχτηκε και αυτή η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, η Κυβέρνηση Εθνικού και Πατριωτικού Σκοπού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ξεκαθάρισε και προφανώς έπεται συνέχεια! https://www.acheloostv.gr/news/2017/01/14/%CE%

9B%CE%95%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A5-%CE%9F%

CE%9B%CE%9F%CE%9A%CE%9B%CE%97

%CE%A1%CE%A9%CE%98%CE%97%CE%9A%CE%91%CE%9D-%CE%A3%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%91-%CE%9F%

CE%99-%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%93/

3) Η τακτοποίηση των βοσκοτόπων για τη στήριξη της πραγματικής κτηνοτροφίας, αποτελεί έργο αυτής της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, της Κυβέρνησης Εθνικού και Πατριωτικού Σκοπού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφήνοντας στο παρελθόν τους απαξιωτικούς και βαρείς για τη χώρα καταλογισμούς και την αποτύπωση μιας βοσκοτοπικής «εικονικής» πραγματικότητας!

4) Επίσης, στο ΠΑΑ 2014-2020 και στο Μέτρο 10 προστέθηκαν νέες δράσεις που αφορούν τα βοσκοτόπια. Ενισχύεται σημαντικά η βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης των βοσκοτόπων μέσα από την αναστολή της βόσκησης για 2 μήνες (την άνοιξη) και παροτρύνεται η διατήρηση της μετακινούμενης κτηνοτροφίας. Οι δύο αυτές δράσεις αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κτηνοτρόφων.  Όποιος κτηνοτρόφος θέλει μπορεί να ενταχθεί.

5) Ο κτηνοτρόφος θα έχει επιλογή (που ποτέ δεν είχε επί ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) είτε να ενταχθεί στο μέτρο της βιολογικής κτηνοτροφίας είτε σε άλλη δράση. Επομένως ο σχεδιασμός γίνεται με βάση τις πραγματικές και όχι τις εικονικές ανάγκες και στη βάση της συμπληρωματικότητας: η μία δράση συμπληρώνει την άλλη.

Και μιλώντας για τη βιολογική κτηνοτροφία, ας αναρωτηθεί κανείς: είναι δυνατόν να ενταχθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι της χώρας σε αυτήν;

Η απάντηση είναι φυσικά ΟΧΙ.

Όμως στις υπόλοιπες δράσεις μπορεί να ενταχθεί η συντριπτική πλειοψηφία. 

Τέλος, οι ενισχύσεις αυτές αντισταθμίζουν την (τυχόν) απώλεια που είχαν από την εξισωτική αποζημίωση, λόγω της αλλαγής του τρόπου καταβολής (υποχρέωση από Ευρωπαϊκό Κανονισμό και όχι Εθνική Επιλογή).

Συμπέρασμα:

Για μία ακόμα φορά η ΝΔ του Μητσοτάκη, μέσω των βουλευτών της, κινδυνολογεί ασύστολα, και «κλείνει το μάτι» σε «επιλεκτικά ρουσφέτια» εικονικής κτηνοτροφίας.

Αυτό ούτε αποδεκτό μπορεί να γίνει από την κοινωνία ούτε ανεκτό από τους εργατικούς και ακάματους Έλληνες κτηνοτρόφους!

Η βουκέντρα

Ετικέτες: ,