• Σήμερα είναι: Τρίτη, Απρίλιος 23, 2019

Ο ανθρωποφάγος της διπλανής πόρτας

Orion
Orion
Δεκέμβριος12/ 2016

Πιστεύεται ότι η ανθρωποφαγία γενικά αποτελεί ποινικό αδίκημα. Όπως επίσης πιστεύεται ότι γενικά δεν εφαρμόζεται σαν πρακτική, άσχετα αν και όλοι μας έχουμε γευτεί την ανθρώπινη σάρκα.

Εμφανίζεται ένας αξιωματούχος και περικόπτει εισοδήματα ή βάζει φόρους και οι ανθρωποφάγοι επιτίθενται. Δικαίως, διότι αμύνονται.

Εμφανίζεται ο ίδιος αξιωματούχος και δίνει παροχές και οι ανθρωποφάγοι επιτίθενται. Δικαίως, διότι το πράττει για ιδιοτελείς σκοπούς.

Μια κοπέλα που ξενύχτησε δίπλα σε αναξιοπαθείς, σε κοινωνικά συσσίτια, σε σπουδές, σε κοινωνικούς αγώνες, που κυριολεκτικά ξόδεψε τον εαυτό της στο να νοιάζεται για τους άλλους, κρεμιέται στη βορά των θηρίων επειδή ανέλαβε κρατικό αξίωμα.

Μια κοπέλα που βαριόταν να διαβάσει στο Λύκειο, που δεν την ένοιαξε ποτέ να σταθεί σε ένα παράπηγμα με έναν αναξιοπαθή διότι τον σιχαινόταν, που ξόδεψε τον εαυτό της στα ποτά και στα ξενύχτια, που έχει ανακαλύψει πόσο εύκολο είναι να πληκτρολογείς στα σύγχρονα κινητά ανακατεύοντας ταυτόχρονα με το άλλο χέρι τα παγάκια μέσα στο ποτήρι του φραπέ, τείνει το κεφάλι της με πάθος να αρπάξει λίγη σάρκα από το σώμα που κρέμεται σε δημόσια θεά.

Όταν ο Ιησούς περνούσε τις πύλες της Ιερουσαλήμ το πλήθος επευφημούσε «ευλογημένος ο ερχόμενος !». Το ίδιο πλήθος λιγάκι αργότερα απαιτούσε «άρον, άρον σταύρωσον αυτόν !».

Έως πότε ανέξομαι υμών;

Η Ελλάδα πορεύεται μαζί με τις άλλες χώρες πάνω σε μια γιγάντια ουράνια σφαίρα περιστρεφόμενη στο στερέωμα…

Μαζί της περιστρεφόμαστε και μεις. Γύρω από τις κυκλοθυμικές διαθέσεις μας. Αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του άλλου λιγάκι σάρκα να δαγκώσουμε. Και με τον τρόπο αυτό αιωνίως επιτρέπουμε τη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων ώστε τελικά να κατατρώγονται οι δικές μας σάρκες…

 

Orion

Ετικέτες: ,