• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Ιούνιος 26, 2019

Πότε λέγατε αλήθεια Κυρία Αραμπατζή;

Εμείς σας τα γράψαμε http://dominonews.gr/;p=1942 και http://dominonews.gr/;p=2411. Τα γράψαμε μήπως και γίνουν αντιληπτά και κατανοήσει τι έγραψε η Κυρία Αραμπατζή. Έτσι ένα μήνα μετά διορθώνει και ανασκευάζει τις @α@αρες που έγραψε κι ανέβασε στο site της ΝΔ του Μητσοτάκη, καταδικάζοντας στη χλεύη της αγροτικής κοινότητας τη ΝΔ του Μητσοτάκη.

Πότε λέγατε αλήθεια Κυρία Αραμπατζή;

Στις 3-1-2017 ή ένα μήνα μετά στις 3-2-2017.

1) «Σέρνεται το πρόγραμμα» τον Ιανουάριο και «3300 αιτήσεις μόνο στην Κεντρική Μακεδονία» το Φεβρουάριο;  ΠΟΤΕ ΛΕΓΑΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ;

2) «Επίδομα» οι 17.000-22.000 ευρώ τον Ιανουάριο Κυρία Αραμπατζή.. και χαμός αιτήσεων για ένα «επίδομα» 17.000-22.000 ευρώ τον Φεβρουάριο Κυρία Αραμπατζή;  ΠΟΤΕ ΛΕΓΑΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ;

3) Θεωρείται την «απαλοιφή της 10ετούς δέσμευσης» καλή ενέργεια από μέρους της Κυβέρνησης ή λαθεμένη; Εάν είναι καλή, γιατί την στηλιτεύσατε τον Ιανουάριο; Εάν είναι λαθεμένη πως κρίνεται την ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ; ΠΟΤΕ ΛΕΓΑΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ;

4) Μήπως νομίζεται πως εσείς τα ξέρετε καλύτερα κι από τους χιλιάδες υποψηφίους νέους αγρότες που με τις αιτήσεις τους ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΑΝ την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

5) Για να μην κουράζεστε διαβάστε την ερώτηση με σωστά στοιχεία και ορθά δεδομένα του Κυρίου Τζελέπη. Πιο παλιός είναι στα αγροτικά και δεν κάνει τέτοια παιδαριώδη λάθη μόνο από αντιπολιτευτικό μένος …………………………..

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
3-1-2017
http://nd.gr/deltia-tipou/limnazoyn-koinotika-kondylia-47-dis-eyro-gia-toys-agrotes-apo-tin-aneparkeia-tis

Αυτό επιβεβαιώνει και η δεύτερη παράταση, που έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την οριστικοποίηση των αιτήσεων για το υπομέτρο 6.1 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” του νέου Προγράμματος. 

 Το μοναδικό υπομέτρο, εκτός της εξισωτικής, από το σύνολο των μέτρων του νέου κοινοτικού Προγράμματος για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, που “εδέησε” να προχωρήσει η Κυβέρνηση, στα δύο χρόνια της απόλυτης ανεπάρκειάς της, σέρνεται με ρυθμούς χελώνας, αν και είχε προδημοσιευτεί από τον Απρίλιο του 2016

Ούτε τώρα, ακόμη και μετά την πρώτη παράταση, που έληγε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στάθηκε ικανή να διασφαλίσει την αυτονόητη εύρυθμη και έγκαιρη λειτουργία του σχετικού πληροφοριακού συστήματος κρατικών ενισχύσεων και των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου οι υποψήφιοι να μπορούν να προχωρούν στην υποβολή του φακέλου τους.

Επιπλέον, όμως, όχι απλά καθυστερούν, αλλά – με την απαλοιφή της δεκαετούς δέσμευσης παραμονής στον αγροτικό τομέα – μετατρέπουν μία μακροχρόνια δράση ηλικιακής ανανέωσης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας, σε “επίδομα” βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
3-2-2017
http://serresbomb.blogspot.gr/2017/02/blog-post_36.html#more

Τον κίνδυνο αποκλεισμού 1000 περίπου Νέων Αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας από το νέο ΠΑΑ λόγω χαμηλής κατανομής κονδυλίων στην εν λόγω Περιφέρεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξή τους στο σχετικό υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014-2020, επισημαίνει η Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ σε σχετική Ερώτησή της προς τον Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Όπως σημειώνει η Σερραία Βουλευτής, παρά το γεγονός ότι το Πρόγραμμα για τους Νέους Αγρότες καταγράφει πολύ μεγάλη συμμετοχή στην Κεντρική Μακεδονία, το ποσό των μόλις 43,6 εκατ. ευρώ που κατανεμήθηκε στην Κεντρική Μακεδονία από τα συνολικά 241 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού για όλη τη χώρα, αρκούν για να καλύψουν μόνο 2.300 αγρότες από τους περίπου 3.300, που αιτούνται να μπουν στο πρόγραμμα.

ΤΖΕΛΕΠΗΣ
2-2-2017
http://www.agronews.gr/business/programmata/arthro/152766/na-boun-oloi-epilahodes-stous-neous-zita-o-tzelepis/

Το Μέτρο 6.1 του Π.Α.Α 2014-2020 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», το οποίο υλοποιείται αυτές τις μέρες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γνωρίζει, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, μεγάλη ανταπόκριση. Οι οικονομικές ενισχύσεις που παρέχει το πρόγραμμα αυτό σε συνδυασμό με την ισχυρή κατάρτιση αποτελούν κίνητρο και επαγγελματική διέξοδο εν μέσω κρίσης για πολλούς νέους ανθρώπους, ώστε να αποφασίσουν να ασχοληθούν με την γεωργία ως επαγγελματίες, όπως  επίσης και οι περιορισμένες δεσμεύσεις-υποχρεώσεις του προγράμματος.

Ωστόσο, πολλοί από τους ενδιαφερόμενους εν δυνάμει νέους αγρότες φαίνεται ότι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του προγράμματος λόγω έλλειψης χρημάτων, γεγονός το οποίο θα έχει περαιτέρω δυσμενείς επιπτώσεις καθώς, όσοι εν τέλει αποκλειστούν δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα να ενταχτούν μετέπειτα σε κάποιο άλλο νέο πρόγραμμα μιας και θα έχουν χάσει την απαραίτητη για την ένταξή τους ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη «Νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα». 

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει ο Βουλευτής: «Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στην ΠΚΜ έχουν υποβληθεί γύρω στις 3300 αιτήσεις από όλη την Περιφέρεια (από τις οποίες οι 770 προέρχονται από τον Νομό Σερρών). Το ποσό που διέθεσε το Υπουργείο, κατά την κατανομή των πόρων, για το εν λόγω μέτρο, στην Π.Κ.Μ, είναι 43,6 εκατ. ευρώ και με έναν απλό υπολογισμό, γνωρίζοντας ότι κατά μέσο όρο το ποσό που αναλογεί κατά δικαιούχο παραγωγό είναι από 17.000 έως 22.000 ευρώ, καταλαβαίνουμε ότι 1000 νέοι (σχεδόν το 1/3 των αιτούντων-δικαιούχων) θα μείνουν εκτός. Προφανώς, κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και στις άλλες Περιφέρειες».

Κλείνοντας καλούμε όλους τους αναγνώστες μας να ξαναδιαβάσουν τι γράφαμε http://dominonews.gr/;p=1942 και http://dominonews.gr/;p=2411 και τα συγκρίνουν με όλα τα παραπάνω…

Αιδώς Αργείοι…

Η βουκέντρα