• Σήμερα είναι: Τρίτη, Απρίλιος 23, 2019

Τρέχει στο Ράλι μοναχός…

Orion
Orion
Ιανουάριος21/ 2017

Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια περίπτωση που είχα μπει σε ένα καφενείο πριν χρόνια. Ένα κλασικό καφενείο όπου η ομήγυρη απαρτιζόταν από 15-20 μεσήλικες και ηλικιωμένους. Στο σύντομο διάστημα που βρέθηκα εκεί διαπίστωσα ότι παρακολουθούσαν το Ράλι του Μονακό. Δυο-τρεις από αυτούς που είχα στα ακουστικά μου όρια συζητούσαν πως είναι δυνατόν να τρέχει ο συγκεκριμένος οδηγός στο Ράλι μοναχός…

Δεν κατάλαβα στην αρχή. «Βρε κοίτα τον που τρέχει μοναχός», είπε ο ένας. «Καλά τι αγώνας είναι αυτός; Ξόδεψαν και τόσα λεφτά».

Εξακολουθούσα να μην καταλαβαίνω. Παρακολούθησα για λίγο την οθόνη. Ένα κλασικό Ράλι με κλασικές λήψεις και την περιγραφή του δημοσιογράφου να χάνεται κάπου μέσα στην οχλαγωγία. Στο κάτω μέρος της οθόνης η λέξη ΜΟΝΑΚΟ.

«Άντε κλείστο», διέταξε κάποιος από αυτούς που καθόταν κοντά μου «έδωσαν ένα κάρο λεφτά για να τρέχει μοναχό».

Τότε κατάλαβα. Ήταν απίστευτο! Θεωρούσαν ότι τα πλάνα που έβλεπαν τόση ώρα αφορούσαν σε έναν αθλητή που έτρεχε στο Ράλι μοναχός !!! Δηλαδή μόνος του, χωρίς ανταγωνισμό.

Το τι έσυραν στην ΕΡΤ μετά δεν περιγράφεται.

Και δεν βρέθηκε ένας από τους 15-20 που ήταν εκεί να τους πει ότι παρακολουθούν το Ράλι που γίνεται στο πριγκιπάτο του Μονακό.

Η αντιληπτική ικανότητα ενός μέσου ανθρώπου περιορίζεται αρχικά από τις αισθήσεις του και κατά δεύτερον από την επεξεργασία που ενεργεί ο εγκέφαλος πάνω στα ερεθίσματα που λαμβάνει από τις αισθήσεις.

Η ικανότητα ενός δυνάστη να κρατά απόλυτα εξουσιασμένους τους υπηκόους του εξαρτάται από τον τρόπο που χρησιμοποιεί δυο δυνατά όπλα: Το φόβο και την ελπίδα.

Ας ελπίσουμε λοιπόν.

Ας ελπίσουμε ότι ένας από μηχανής Θεός θα κατέβει και θα σκορπίσει ομόλογα παντού για να ξεπληρώσει τα χρέη, τα λάθη και τα κρίματά μας.

Ας ελπίσουμε ότι ο Έλληνας είναι ο εκλεκτός των θεών. Πάντοτε ήταν. Και σε αυτόν δικαιωματικά ανήκει η αξίωση να κυβερνά τον κόσμο.

Στο παγκόσμιο καφενείο, οι Έλληνες απαρτίζουν ένα μικρό τραπεζάκι. Η αντιληπτική τους ικανότητα σφόδρα διασαλεύεται από την οχλαγωγία των προφητών, των γητευτών και των κομιστών ελπιδοφόρων νέων.

Στο παγκόσμιο Ράλι το όχημα του Έλληνα τροφοδοτείται από την ελπίδα του ακατόρθωτου που εκτοξεύει τη σκέψη του σε επιτυχείς τερματισμούς.

Και με τούτο τον όμορφο τρόπο ο παγκόσμιος και εγχώριος δυνάστης τα καταφέρνει μια χαρά.

Ακόμη.

Να τρέχει στο Ράλι μοναχός…

 Orion

Ετικέτες: ,