• Σήμερα είναι: Παρασκευή, Απρίλιος 20, 2018

Αεροπορική τραγωδία στην Αλγερία με τουλάχιστον 100 νεκρούς

Domino News
Domino News
Απρίλιος11/ 2018

Τουλάχιστον 100 είναι οι νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλγερίας ρωσικής κατασκευής τύπου Ilyushin το οποίο κατέπεσε πλησίον του αεροδρομίου Μπούφαρικ ενώ ακολουθούσε πορεία προς την πόλη Κωνσταντίνη

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των επιβαινόντων.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές οι επιβαίνοντες ήταν περισσότεροι από 200, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές ξεπερνούσαν τους 100.

Το αεροσκάφος Ilyushin IL76 κατέπεσε στην ορεινή περιοχή που βρίσκεται στην επαρχία Οούμ αλ-Μπουαγκί, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή που επικαλείται δηλώσεις του αξιωματούχου των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών συνταγματάρχη Φαρίντ Νετσάντ στο δημόσιο ραδιόφωνο, βρέθηκε ένας επιζών ενώ συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν στελέχη του στρατού με τις οικογένειές τους.

Το Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες, ότι το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο του Μπούφαρικ, πλησίον της πρωτεύουσας, και ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν δίνει απολογισμό θυμάτων. Τουλάχιστον 14 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο της τραγωδίας. Ωστόσο, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή του Al Arabiya δεν φαίνονται να υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους, που είχε προορισμό την πόλη Μπεϊσάρ στα νοτιοδυτικά της χώρας. Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι οι νεκροί ανέρχονται σε περισσότερους από 200.

Πηγή: zougla.gr