• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Σεπτέμβριος 24, 2018

Αήθης επίθεση Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Domino News
Domino News
Ιούνιος13/ 2018

Ο «αρχηγός» Σαμαράς καπελώνει Κυριάκο

Με μία πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά επίθεση εναντίον του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έσπευσε αμέσως μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο να «καπελώσει» τον ίδιο και να αναδείξει εκ νέου τις αρχηγικές του προθέσεις.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ έσπευσε ο Αντώνης Σαμράς, μιλώντας για «ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα».

Το παρελθόν του κ. Σαμαρά, ο οποίος βάσισε ολόκληρη την πολιτική του καριέρα στην πατριδοκαπηλεία για τη μη επίλυση του «Μακεδονικού» επί 30 χρόνια είναι η μόνη συνεισφορά του ως σήμερα.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν είναι μόνο μια κακή συμφωνία, αλλά και ένας αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός.

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του ελληνικού λαού προσθέτοντας πως «η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου».

Παράλληλα, ο Αντ.Σαμαράς προσθέτει ότι «δεν ήταν «εθνικιστής ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, ούτε ήταν “τυχοδιώκτης” ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια».

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά «η κυβέρνηση δεν έδωσε μόνο το όνομα, αλλά και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια, φαλκιδεύοντας, όπως λέει, την ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς και δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον αλλά και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».

«Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του ελληνικού λαού. Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Πηγή: tribune.gr