• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Ιούνιος 26, 2019

Αναβάλλεται λόγω εκλογών η «σωτηρία» της ΕΒΖ

Domino News
Domino News
Ιούνιος10/ 2019

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η «σωτηρία” της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ). Η σημερινή συζήτηση της αίτησης εξυγίανσής της στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης που έχει καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς  δεν θα συζητηθεί λόγω εκλογών. Ενώ άγνωστος παραμένει ο χρόνος εκδίκασης του σχεδίου.

Με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν πως αυτό θα γίνει στα μέσα του μήνα, μετά δηλαδή της εκλογές, χωρίς να αποκλείεται αυτό να γίνει ακόμη και στα θερινά τμήματα του Δικαστηρίου.

Ανοίγει ο δρόμος για πληρωμή τευτλοπαραγωγών και εργαζομένων ΕΒΖ

Τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα επιχορήγησης της «Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ» από το εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων προκειμένου να εξοφληθούν οφειλές που αφορούν δεδουλευμένα εργαζομένων και χρέη προς τους τευτλοπαραγωγούς, που είχαν συμβληθεί με την εταιρεία για την παραγωγή του 2018 κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οφειλές ανέρχονται συνολικά σε 5 – 5,5 εκατ. ευρώ. Η ρύθμιση, όπώς αναφέρεται την αιτιολογική έκθεση εντάσσεται στο πλάισιο λήψης μέτρων για την κάλυψη του κοινωνικόυ κόστους ενόψη της διαδικασίας εξυγίανσης του εκκρεμεί ενώπιον του Μονομελόυς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, κατόπιν επίτευξης συμφωνίας πιστωτικών και κατάρτισης επιχειρηματικού σχεδίου, λαμβάνοντας ιδιαιτέρως υπόψη τα οικονομικά στοιχεία των περιφερειών στις οποίες δραστηριοποιέιται η ΕΒΖΑΕ. Επίσης, με άλλο άρθρο της τροπολογίας παρατείνεται έως το τέλος του έτους η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων που έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004.

Ετικέτες: ,