• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Ιούνιος 21, 2018

Ανοίγει το… ιστορικό πέταλο του Δημοτικού γηπέδου

Domino News
Domino News
Αύγουστος24/ 2017

Στη διάθεση των Σερραίων φιλάθλων θα είναι φέτος το ιστορικό πέταλο του Δημοτικού γηπέδου Σερρών.

Αυτό διαβεβαίωσε μιλώντας στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης. Πάντως, για τον εντός έδρας αγώνα κυπέλλου με τον Εργοτέλη ο Πανσερραϊκός οριακά προλαβαίνει να παίξει στο Δημοτικό γήπεδο αφού αυτήν την περίοδο γίνονται παρεμβάσεις για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα. Ο κ. Χατζημαργαρίτης τόνισε ότι ο Δήμος κάνει έναν αγώνα δρόμου για να προλάβει τον αγώνα κυπέλλου ο Πανσερραϊκός αλλά σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες. Αν το γήπεδο δεν είναι έτοιμο μέχρι τη μέρα του αγώνα (19 με 21 Σεπτεμβρίου) τότε ο Πανσερραϊκός θα αναγκαστεί να δώσει το παιχνίδι σε άλλο γήπεδο του Νομού (Σιδηρόκαστρο ή Ηράκλεια). Ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το τι θα προβλέπει η σύμβαση που θα υπογραφεί με την ΠΑΕ, αλλά και για τη μικρή οφειλή της τελευταίας από πέρυσι.

Ο κ. Χατζημαργαρίτης τόνισε ότι από τις 15 Ιουλίου ο Πανσερραϊκός είχε ενημερώσει ότι δεν μπορεί να συντηρεί τον χλοοτάπητα. Έτσι, το διάστημα που πέρασε η κατάστασή του επιδεινώθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών και της θέσης του γηπέδου (μέσα στην πόλη). Μάλιστα όπως είπε ο χλοοτάπητας του γηπέδου αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ένα πρόβλημα με πράσινο σκουλήκι και μάλιστα ο αείμνηστος Πέτρος Θεοδωρίδης είχε φέρει ειδικούς από την Ιταλία για να το αντιμετωπίσει. Ο κ. Χατζημαργαρίτης τόνισε ότι έπρεπε να είχαν γίνει παρεμβάσεις από τον Ιούνιο, όμως ξεκίνησε ήδη αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμο το γήπεδο να φιλοξενήσει το ματς με τον Εργοτέλη.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠΚΑ υπογράμμισε ότι ο Δήμος θέλει να βοηθήσει τον Πανσερραϊκό, αναγνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ενώ το ποσό που θα πληρώνει η ΠΑΕ από τη στιγμή που θα υπογραφεί η μίσθωση θα είναι συμβολικό, αφού αυτό απαιτεί ο νόμος για τις ΠΑΕ, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να εξοφληθεί μία μικρή οφειλή από πέρυσι. Μάλιστα είπε ότι ο Πανσερραϊκός πλήρωνε 250 ευρώ το μήνα για το γήπεδο πέρυσι ενώ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και τα γραφειοκρατικά που αφορούν το νότιο πέταλο και με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων αυτό θα είναι και πάλι ανοικτό. Όσο για τη δήλωση Νικόλτσιου ότι ο Δήμος θα φροντίζει τον χλοοτάπητα, ο Χατζημαργαρίτης υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Ήμουν στη συνάντηση του Δημάρχου με τον κύριο Νικόλτσιο. Μόλις γίνει η εκμίσθωση θα δούμε τι θα γίνει. Γνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι εκ του νόμου να ορίσουμε ένα συμβολικό ποσό για την εκμίσθωση», δήλωσε συμπληρώνοντας ότι φέτος στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών θα αγωνίζεται και η Ελπίδα Σκουτάρεως που πρέπει και αυτή να καταβάλει ένα ποσό για την εκμίσθωση.

Πηγή: ert.gr