• Σήμερα είναι: Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

Ανοιχτό παράθυρο για μη περικοπή συντάξεων

Domino News
Domino News
Ιούλιος11/ 2018

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της μη εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις τον Ιανουάριο του 2019 Ευρωπαίος αξιωματούχος. Παρόλο που όπως είπε «για μένα συνεχίζει και είναι μια από τις δεσμεύσεις του προγράμματος«, διευκρίνισε όμως ότι «υπάρχει μια δεδομένη ευελιξία» και σημείωσε ότι «προς το παρόν καλό θα ήταν η Ελλάδα να μην συζητά αλλαγές«.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος ενημέρωσε τον Τύπο των Βρυξελλών ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης. Είναι το πρώτο που η Ελλάδα δεν θα είναι με κανένα τρόπο στην ατζέντα των συνομιλιών των Υπουργών.

Σε σχέση με την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν είχε ενημερώσει το eurogroup, αλλά επεσήμανε ότι «θα ενταχθεί με κάποιον τρόπο στην έκθεση συμμόρφωσης«.

Ο ίδιος τόνισε ότι από την μια «δεν ήταν κρίσιμο ζήτημα» και η μόνη επιπλοκή «είναι πως τώρα πρέπει να αλλάξουμε την έκθεση συμμόρφωσης» και «αυτό απαιτεί επιπλέον δουλειά». Εκτίμησε όμως ότι αυτό δεν θα καθυστερήσει την απόφαση για τις εκταμιεύσεις που αναμένεται να λάβει ο ΕSM την Παρασκευή.

«Βεβαίως«, συμπλήρωσε, «μετά την 20η Αυγούστου θα είναι ελεύθεροι να επιλέξουν πολιτική», είπε ο αξιωματούχος και κατέληξε πως «καλό όμως θα είναι να φερθούν έξυπνα, όπως όλα τα Κράτη Μέλη, και η δικιά μου χώρα χρειάζεται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».

Πηγή: news247.gr