• Σήμερα είναι: Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2019

Αντιπαράθεση Τσίπρα με τον Πονς του ΕΛΚ στο ευρωκοινοβούλιο

Domino News
Domino News
Σεπτέμβριος11/ 2018

Ένας ενδιαφέρον προεκλογικός αγώνας… πινγκ-πονγκ πραγματοποιήθηκε στο ευρωκοινοβούλιο, μετά την πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προχωρώντας σε απολογισμό των πεπραγμένων της Κυβέρνησής του, θριαμβολόγησε για την ολοκλήρωση των μνημονιακών προγραμμάτων, προκαλώντας την μήνη του αντιπροέδρου του ΕΛΚ (αδελφού κόμματος της Ν.Δ), Εστέβαν Γκονζάλες Πονς. 

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, είπε, προδήλως ειρωνικά στον κ. Τσίπρα: «Σάς βλέπω πολύ αλλαγμένο, ήταν μια χώρα (σ.σ. η Ελλάδα) στην άκρη του γκρεμού το 2015 όταν όλοι οι υπόλοιποι σας είχαν γυρίσει την πλάτη«, αποδίδοντας εύσημα και στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Και συνέχισε: «Σας βλέπω αλλαγμένο, κάνετε θετικά βήματα αλλά χρειάζονται και άλλα βήματα«, είπε, καταλήγοντας «Μας ανησυχεί ότι στις επόμενες εκλογές, μπορεί να ξαναεπιστρέψετε στο λαϊκισμό. Είναι στο χέρι σας, το 2015 κάνατε λάθος. Ο λαϊκισμός δεν είναι ούτε δεξιός ούτε αριστερός«.

Τσίπρας: Εγώ άλλαξα, άλλοι παραμένουν αδιόρθωτοι

Σηκώνοντας το «γάντι» της κριτικής που του πέταξε ο Εστέβαν Γκονθάλεθ Πονς, ο έλληνας πρωθυπουργός, αντέτεινε, ομοίως ειρωνικά ότι: Είπατε ότι εγώ άλλαξα. Κακό δεν είναι που άλλαξα εγώ , κακό είναι που κάποιοι να παραμένουν αδιόρθωτοι, επιτιθέμενος μέσω Πονς, στην Ν.Δ. 

Παραλλήλως, μέμφθηκε τον ευρωβουλευτή του ΕΛΚ ότι η υιοθετεί την θεωρία των δύο άκρων, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα είναι η επέτειος θανάτου του Αλιέντε και «Λυπάμαι κ. Γκονζάλες που αναπαράξατε την θεωρία των δύο άκρων. Ελπίζω να μη θεωρείτε κι εσείς , όπως ομοϊδεάτες σας στην Ελλάδα, ότι ο δικτάτορας Πινοσέτ εφάρμοσε αποτελεσματικά ασφαλιστικά προγράμματα«.

Παράλληλα, σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους, επιχειρώντας να αξιοποιήσει την κριτική του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ περί λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ,  ο Α. Τσίπρας, εγκάλεσε την Ν.Δ για λαϊκισμό, λόγω της στάσης της στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερος λαϊκισμός από το να παίζεις με εθνικά θέματα, να αλλάζεις την άποψή σου για να ψαρέψεις στα νερά της ακροδεξιάς και να μην διασπάσεις το κόμμα σου» είπε και κατέληξε πως η στάση της Ν.Δ στο ονοματολογικό θα μείνει στην ιστορία ως επιτομή του λαϊκισμού και του καιροσκοπισμού. .

Πηγή: capital.gr