• Σήμερα είναι: Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

«Αντιπερισπασμός» … των Σερραίων δημάρχων!

Η Τσουγκράνα
Η Τσουγκράνα
Ιούνιος14/ 2017

«Αντιπερισπασμός» …στην διαχείριση σκουπιδιών η αντίδραση των Δημάρχων για τα διόδια!

Είπα κι εγώ να ανοίξω τα «μαύρα βιβλία» μου…

Κι άνοιξα το λεξικό του Μπαμπινιώτη στο λήμμα «αντιπερισπασμός».

Διαβάζω λοιπόν:

Αντιπερισπασμός: παραπλανητική ενέργεια με στόχο να αποσπασθεί η προσοχή του αντιπάλου από τον πραγματικό στόχο.

Έχουμε κει λέμε λοιπόν:

Χθες (δες εδώ Link) , στο γραφείο του Δημάρχου Σερρών συναντήθηκαν οι τέσσερις (Αγγελίδης, Νότας, Κοτσακιαχίδης, Δουβίτσα) από τους επτά δημάρχους (σ.σ. απουσίαζαν Δαϊρετζής, Μελίτος, Δομουχτσίδης) της Π.Ε. Σερρών προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της κατασκευής νέων διοδίων στην Εγνατία Οδό. Οι δήμαρχοι δηλώνουν κάθετα αντίθετοι και ζητούν από την Κυβέρνηση να ακυρώσει την προκήρυξη του διαγωνισμού ή διαφορετικά να τοποθετηθούν αναλογικά διόδια (σ.σ. θα τοποθετηθούν…. ψαρεμένα ψάρια έπιασαν οι Δήμαρχοί μας…), να υπάρξουν παράπλευροι οδοί (δες υστερόγραφο μου) και ειδική πρόβλεψη (πάντα τέτοια υπάρχει…) στους μόνιμους κατοίκους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Πάλι έπιασαν «ψαρεμένα»… ψάρια οι Δήμαρχοί μας…

Αυτά τα διόδια, όπως πια όλοι γνωρίζουν κι όπως γράψαμε (εδώ link), σχεδιάστηκαν το 2014, χωροθετήθηκαν το 2014, υπογραφήκαν το 2014 (Χαρδούβελης-Χρυσοχοίδης) και η συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων δεσμεύτηκε για αυτά στην τρόικα το 2014…

Τότε οι «ανεξάρτητες» φωνές των Δημάρχων και της Περιφέρειας έπαθαν αφωνία…

Χθες, επίσης, υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Υλοποίηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Σερρών» (δες Link εδώ) μεταξύ του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τον υπουργό, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον υφυπουργό, Στέργιο Πιτσιόρλα, που όπως είναι γνωστό έχει ξεσηκώσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους των Σερρών  για το κόστος που θα έχει η διαχείριση για κάθε Σερραίο πολίτη…. Θυμίζουμε ενδεικτικά τις αντιδράσεις Δαϊρετζή, Κοτρώνη (ως δημοτικού συμβούλου) κλπ

Κύριοι Δήμαρχοι, ούτε μία αναφορά δεν κάνετε στο γεγονός πως πληρώνουν διόδια οι βούλγαροι που πηγαινοέρχονται, πως τα διόδια στον Προμαχώνα τόνωσαν την αγορά των Σερρών, πως ο δρόμος πια είναι ΑΣΦΑΛΗΣ, και το κυριότερο: πως διόδια πληρώνει μόνο ο χρήστης του δρόμου κι όχι όλος ο ντουνιάς!!!!!!!

Και δεν πληρώνει διόδια π.χ. η Κυρά Κούλα στην Ομόνοια, ο μπάρμπα Θόδωρος στο Χρυσό, ο Κυρ Τάκης στο Δημητρίτσι και ο Μπαρμπα Θωμάς στην Κοίμηση, εάν κι εφόσον δεν μετακινηθούν και δεν χρησιμοποιήσουν το δρόμο….

Ενώ από την άλλη μεριά, για ένα έργο, στο οποίο όλοι σας ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ, και φέρει τις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ούτε μας λέτε πόσο θα κοστίσει στον ΚΑΘΕ ΣΕΡΡΑΙΟ η διαχείριση των σκουπιδιών!!!!

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, Κύριοι Δήμαρχοι…: Πείτε μας το κόστος της διαχείρισης των σκουπιδιών για κάθε δημότη του νομού Σερρών…!!!

Εδώ και τώρα!!!

Καλός ο αντιπερισπασμός σας… αλλά ο εχθρός ποιος είναι;

H τσουγκράνα

Υστερόγραφο:

Κατανοώ  – αλλά δεν σας δικαιολογώ με τίποτα και για κανένα λόγο– πως θέλετε όλοι οι πολίτες του νομού, μα ΟΛΟΙ, να πληρώσουν μέσω της φορολογίαςτις ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΟΔΟΥΣ που ζητάτε στη σημερινή σας σύσκεψη, ώστε να «ισοφαρίσει» το γεγονός πως ΟΛΟΙ οι Σερραίοι Πολίτες θα πληρώνουν για τα σκουπίδια…  όμως έτσι Κύριοι Δήμαρχοι αντί να γίνει το σκόρ 1-1, γίνεται 2-0 σε βάρος των Σερραίων πολιτών.

Είστε μαζί με τους πολίτες ή απέναντι στους πολίτες τελικά;

Ετικέτες: ,