• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Μάιος 20, 2019

«Απασφάλισε» η Μ. Κόλλια Τσαρουχά – Τι είπε για Νοτοπούλου – Καραγιαννίδη

Domino News
Domino News
Μάρτιος06/ 2019

Τρόμαξα με όσα είπε ο κ. Καραγιαννίδης – Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφού απαλλάχθηκε από εμάς, μπορεί τώρα να έχει τη «φιλολογία» της Αριστεράς» – Δε μπορώ να στηρίξω την κ. Νοτοπούλου, αφού στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Άκουσα τι είπε ο κ. Καραγιαννίδης και τρόμαξα. Εμείς ήμασταν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών από την αρχή, δεν στηρίξαμε, δεν ψηφίσαμε, αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση και αναδείξαμε την πραγματικότητα, ότι το όνομα είναι το βασικό κι όχι μόνο η εθνότητα και η γλώσσα, όπως έβαλε ως δικαιολογία η ΝΔ για να αποστεί από τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ιστορία της και απέναντι στο μέλλον», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης έκανε λόγο για συναίνεση με την Τουρκία μέσω μιας αντίστοιχης συμφωνίας σαν αυτή των Πρεσπών (!)

«Έμειναν πολλά που εμείς θα μπορούσαμε να σταματήσουμε, σας φέρνω το παράδειγμα του χθεσινού Τούρκου βουλευτή και σας θυμίζω μόνο πόσο χάρηκαν οι Τούρκοι, όταν έφυγε ο Πάνος Καμμένος από το Υπ. Εθνικής Άμυνας. Φοβάμαι οποιαδήποτε παραπέρα συμφωνία μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση και ποιες συνεννοήσεις μπορεί να κάνει με την άλλη πλευρά. »

Αναφορικά με τις πληροφορίες, που ήθελαν την Τουρκία να είναι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ το 2021, η κ. Κόλλια Τσαρουχά απάντησε: «Έχουμε πολλές άλλες χώρες που θα μπορούσαμε να τιμήσουμε στη ΔΕΘ, πιο φίλα προσκείμενες στη χώρα μας και μας βοηθούν και έχουμε καλύτερη εμπορική συνεργασία.»

Δε μπορώ να στηρίξω την κ. Νοτοπούλου, αφού στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε ερώτηση για τον σκοπό και τη χρησιμότητα του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η κ. Κόλλια Τσαρουχά απάντησε: «Φάνηκε γιατί έγινε το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη έγινε για να μην έχει την αίγλη, τη δύναμη ή την παρεμβατικότητα  το Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης, προς όφελος των ΑΝΕΛ και των πεποιθήσεων που έχουν οι ΑΝΕΛ. Για να μην έχει η Κόλλια τη δυναμική που θα μπορούσε να έχει στο υπουργείο. Προφανώς δεν μπορώ να στηρίξω την κ. Νοτοπούλου, αφού στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι ΑΝΕΛ δεν στηρίζουν κανένα άλλο υποψήφιο ή συνδυασμό, που έχει τέτοιες θέσεις

Πηγή: voria.gr