• Σήμερα είναι: Κυριακή, Νοέμβριος 18, 2018

Αυστηρό μήνυμα Καμμένου σε στελέχη που «φλερτάρουν» με τη ΝΔ

Domino News
Domino News
Οκτώβριος21/ 2018

Ο ΥΕΘΑ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα του προέδρου των ΑΝΕΛ και μίλησε στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ. Επανέλαβε τη θέση του , ότι θα αναμένει την συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή και επανέλαβε ότι θα ξανασυζητήσουν με τον πρωθυπουργό τον Μάρτιο. «Μην περιμένουν κάποιοι να πέσει η κυβέρνηση» είπε.

Σκληρό μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος και σε συγκεκριμένους βουλευτές και στελέχη έστειλε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, από το Εθνικό Συμβούλιο στην Θεσσαλονίκη.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «Μακεδονομάχους» στο κόμμα, που αναζητούν στέγη στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Πως συνεργάζονται με την Νέα Δημοκρατία που έδωσε το όνομα Μακεδονία και λέει ότι θα στηρίξει στο μέλλον την συμφωνία και διαπραγματεύονται θέσεις στα ψηφοδέλτια;» είπε.

«Αφού τους διορίσαμε σε υπουργικούς θώκους, χωρίς να ειναι βουλευτές έρχονται τώρα και μας κάνουν και κριτική» είπε, αναφερόμενος ευθέως σε μέλος του υπουργικού συμβουλίου και των ΑΝΕΛ.

«Σας ζητάω συγνώμη που τουςε έβαλα σε θέσεις κλειδιά, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανέναν πλέον λόγο στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Να φύγουν.» είπε.

Μην περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση

«Μην περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση. Εμείς, αυτά που συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας στην κυβέρνηση, ισχύουν», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο στο τέλος της τετραετίας, είτε τον Μάιο και υπογράμμισε ότι μέχρι τον Μάρτιο, ή όποτε και αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, αυτό δεν είναι θέμα συζήτησης με τον κυβερνητικό εταίρο.

«Και η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η παραμονή μας στην κυβέρνηση, θα είναι μέχρι ωσότου έρθει ο κόμπος στο χτένι, δηλαδή, έρθει η συμφωνία (των Πρεσπών) στη Βουλή. Τότε, έντιμα και καθαρά, όπως είχαμε δηλώσει, εμείς θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη θέση», είπε και πρόσθεσε ότι «η συμφωνία που έχουμε με τον πρωθυπουργό ότι μέχρι τον Μάρτιο δεν συζητούμε, ισχύει απόλυτα. Τελείωσε η συζήτηση, θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο, όποτε και εάν έρθει η συμφωνία».

Δεν δεχόμαστε όνομα με όρο «Μακεδονία»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι η θέση τους για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, αποτελεί καταστατική αρχή για τους ΑΝΕΛ: «Δε μπορούμε να δεχτούμε καμία σύνθετη ονομασία για το κράτος των Σκοπίων, που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν το κρύψαμε, δεν υποχωρήσαμε και δε θα υποχωρήσουμε» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Και βεβαίως, δε μας ζήτησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπαναχωρήσουμε από τη θέση μας». «Έχουμε μπροστά μας την περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε, ότι δεν θα τη στηρίξουμε, δεν συμφωνούμε» συνέχισε ο κ. Καμμένος.

Διέβλεψε, επίσης, ότι παρά τις διαδικασίες που ξεκίνησαν στα Σκόπια, η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, από εκείνη την πλευρά, «έχει δρόμο μπροστά».

Κατηγόρησε, επίσης, τη ΝΔ ότι «είναι η πρώτη που παρέδωσε με αρχηγό την Ντόρα Μπακογιάννη τον όρο Μακεδονία» και ότι «συμμετέχει στο ΕΛΚ μαζί με το VMRO», το οποίο και στηλίτευσε για τον ρόλο του και λέγοντας: «Το VMPO, το οποίο δεν είναι δικός μας σύμμαχος, είναι της ΝΔ σύμμαχος, είναι αυτό που έστησε τα αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια, είναι αυτό που υπέγραψε εικοσιοκτώ συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία, είναι αυτό το οποίο και σήμερα έρχεται να παλέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών για να περάσει το σκέτο Μακεδονία. Εδώ, λοιπόν, πρέπει να πούμε τα σύκα – σύκα και την σκάφη – σκάφη».

«Εμείς θέλουμε την ειρήνη και τη συνεργασία στα Βαλκάνια» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Μακάρι να γίνουν αύριο και Ευρωπαίοι, πρώτα να γίνουν βέβαια στις συνήθειες και τις αξίες και τις δημοκρατικές διαδικασίες και γιατί όχι να γίνουν και πολίτες της Ευρώπης. Αλλά αυτό δεn σημαίνει ότι εμείς θα παραδώσουμε αμαχητί τον όρο της Μακεδονίας, που για μας αποτελεί αξία μη διαπραγματεύσιμη». Αναφέρθηκε, επίσης, σε «μακεδονομάχους» που, όπως είπε, εμφανίστηκαν τελευταία, διερωτώμενος, πως γίνεται αυτοί να μιλούν με τη ΝΔ και να «διαπραγματεύονται θέσεις στα ψηφοδέλτια» και πρόσθεσε: «Καλό ταξίδι τους λέμε. Και εκείνους, οι οποίοι παρασύρθηκαν τους λέμε, παιδιά, ελάτε πάλι μαζί μας, σας περιμένουμε».

Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να δει ξημέρωμα

«Η μεγάλη είδηση προχθές ήταν ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός πέρασε χωρίς παρατηρήσεις από τα όργανα της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι η κυβερνητική πολιτική, που χαράξαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια πολιτική που και πέτυχε και εγκρίθηκε και πιστοποιήθηκε» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Ήρθε η ώρα, πλέον, ο ελληνικός λαός να δει ένα ξημέρωμα. Να δει τους κόπους του να αποδίδουν. Ήρθε η ώρα πλέον ο ελληνικός λαός να αρχίζει να μαζεύει τους καρπούς των θυσιών του και τα παιδιά μας να ζήσουν ένα καλύτερο αύριο, μακριά από δανειστές, μακριά από ελεγκτές και με την εθνική κυριαρχία στα χέρια μας». Έδωσε, δημόσια συγχαρητήρια στον υπουργό Οικονομικών και τους αρμόδιους υφυπουργός για τη σύνταξη του προϋπολογισμού, καθώς και σε υπουργούς που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ για το χειρισμό επιμέρους θεμάτων.

Αναφέρθηκε σε όσα επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας, αναβάθμιση της γεωπολιτικής ισχύος της χώρας, αύξηση των θέσεων εργασίας, υγειονομική κάλυψη του ανασφάλιστου πληθυσμού, επιστροφή αναδρομικών σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, κ.α. ενώ για το τελευταίο, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που το υιοθέτησε και το ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε: «Στους συνταξιούχους λέμε: Χάρη στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δε θα κοπεί καμία σύνταξη το 2019. Και καμία σύνταξη από εδώ και πέρα».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση «αντί να συμμεριστεί την επιτυχία», δεν σταματά τη «λάσπη και τη συκοφάντηση», με στόχο να επανέλθει στην εξουσία «για να συνεχίσει τη διαφθορά και την καταλήστευση του ελληνικού λαού» και έκανε λόγο για «μαύρο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς». Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ «άντεξαν», παρά τις «πιέσεις» που δέχθηκαν να ρίξουν την κυβέρνηση τον Ιούνιο και σε ότι αφορά τη σχέση των ΑΝΕΛ με άλλες δυνάμεις είπε: «Με αυτή τη ΝΔ, με τη ΝΔ του Γεωργιάδη, του Βορίδη, του Πλεύρη και του Μητσοτάκη, ποτέ δεν θα έχουμε καμία συνεργασία… Δεν θα ανεχθούμε ποτέ το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ της διαφθοράς και της διαπλοκής, το ΠΑΣΟΚ του ‘Ακη και του Παπαντωνίου».

Πηγές: hellasjournal.com / militaire.gr /ΑΠΕ-ΜΠΕ / enikos.gr