• Σήμερα είναι: Παρασκευή, Φεβρουάριος 22, 2019

Αυτή είναι η πραγματική Μητσοτακική ΝΔ…

Domino News
Domino News
Ιανουάριος17/ 2018

Η ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης είναι ένα – καθοριστικής σημασίας – βήμα για την έξοδο της χώρας μας από τα Μνημόνια και την επιτροπεία, στα οποία μας βύθισε η ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αυτή η Κυβέρνηση, η κυβέρνηση Πατριωτικού και Εθνικού Σκοπού, εργάζεται με κάθε μέσο, ώστε η επάνοδος στην κανονικότητα να έχει ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο: πραγματική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, αύξηση των θέσεων πλήρους και αξιοπρεπούς εργασίας, στήριξη και αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία έδειξε τι ακριβώς επιδιώκει, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, στη Βουλή:

Η ΝΔτΜ(*) καταψήφισε το άρθρο που αποζημιώνει πρώτα τους εργαζόμενους σε περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης!!!

Η ΝΔτΜ(*) καταψήφισε επίσης τη διάταξη για την απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, υποστηρίζοντας απροκάλυπτα (ή «ξετσίπωτα» όπως λέει ο λαός) μια εξαιρετικά επιθετική ρύθμιση σε βάρος του απεργιακού δικαιώματος: απέναντι στην πρόβλεψη του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, δηλαδή να αποφασίζεται η απεργία από το 50%+1 της συνέλευσης των εργαζομένων, η πρόταση της ΝΔτΜ(*) απαιτούσε απόφαση από το 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων, δηλαδή από τον διπλάσιο αριθμό εργαζομένων!!!

Οι Έλληνες εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός, μπορούν να δουν καθαρά τι θα είχε συμβεί αν τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τη διεξήγαγε η ΝΔτΜ(*) και όχι η σημερινή κυβέρνηση: Η πλήρης ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων θα ήταν το αποτέλεσμα. Όχι μόνο στα παραπάνω θέματα, αλλά και άλλα, όπως το εργοδοτικό λοκ άουτ, ή η απελευθέρωση των απολύσεων, θέματα που η κυβέρνηση κατάφερε να αποκλειστούν από τις συζητήσεις με τους θεσμούς.

Όσο και αν προσπαθεί η ΝΔτΜ(*) δεν μπορεί να κρύψει από τους Έλληνες πολίτες το πραγματικό της πρόσωπο.

Η δική της αντίληψη για το μέλλον του τόπου περνάει από την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε προστασίας της εργασίας και την ολόψυχη στράτευση πίσω από τις επιθυμίες των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.

Απροκάλυπτα. Ή όπως αλλιώς το λέει ο λαός….

(*) ΝΔτΜ : Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη

Ο Αντιγραφέας

Ετικέτες: ,