• Σήμερα είναι: Τρίτη, Οκτώβριος 16, 2018

Δώσε μου πίσω τη ΝΔ που σου χάρισα

Sommelier
Sommelier
Ιούλιος11/ 2017

Το 2016 διαβάζαμε για τη ΝΔ: «Η διαδικασία που ακολούθησε για την εκλογή αρχηγού αφαίρεσε τελεσίδικα το δικαίωμα – στο βαθμό που υπήρχε – στην οργανωμένη βάση της ΝΔ να συζητήσει για πολιτικές. Δεν έχει πια ούτε καν το τυπικό δικαίωμα να συζητήσει πολιτικές ώστε με βάση αυτές να επιλέξει ηγεσία. Αυτό ανατίθεται αποκλειστικά και εν λευκώ στον αρχηγό και το περιβάλλον του. Η ΝΔ από κόμμα αρχών, μετριοπαθούς ιδεολογίας, κοινωνικοπολιτικής οργάνωσης και προγράμματος – όπως πάσχισε μεταπολιτευτικά να εμφανίζεται – γίνεται ένα ακραία νεοφιλελεύθερο δεξιό κόμμα, απόλυτο φέουδο του αρχηγού του με μοναδικό σκοπό το μερίδιο από το πλιάτσικο της χώρας.»

Σήμερα για περίπου μισή ώρα περιδιαβαίναμε τα δελτία τύπου στη σελίδα της ΝΔ στο διαδίκτυο. Ψάχναμε να βρούμε κάποια ανάρτηση που να έχει χαρακτήρα θετικό. Δηλαδή να προτείνει κάτι νέο, κάτι καινούργιο σαν ιδέα και εποικοδομητικό. Κάτι που να μπορεί να οριοθετεί μια συγκεκριμένη πολιτική. Νομίζω ότι αν ψάχναμε για μισή ώρα, και πάλι δεν θα βρίσκαμε. Πιθανότατα γιατί δεν υπάρχει. Αντίθετα αυτό που είδαμε ήταν ακραίοι χαρακτηρισμοί, βαριά και λαϊκίστικη κριτική, στείρα αντιπολίτευση και μίζερη εικόνα ενός κόμματος που ακολουθεί κατά πόδας την κυβέρνηση με σκοπό να την κατηγορήσει για το καθετί, προσπαθώντας να καρπωθεί ιπτάμενα ψηφαλάκια δυσαρεστημένων επί παντός επιστητού.

Παράλληλα μαθαίνουμε ότι στις προθέσεις του Κυριάκου είναι να δηλώσει την υποστήριξη του στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή και θα αφορά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Στο θέμα αυτό νωπή είναι ακόμη η εμπειρία της τριχοτόμησης της ΝΔ τις παραμονές των Χριστουγέννων με βουλευτές να ψηφίζουν κατά και άλλους να απέχουν με νόημα.

Ακόμη πιο νωπή είναι η παρουσία του στο συνέδριο της ΔΗΣΥ, όταν η Φώφη το Φεβρουάριο φώναζε πως ο Κυριάκος είναι υποτακτικός της Μέρκελ. Εκεί ο Κυριάκος τόνισε πως «τα χρόνια της κρίσης άλλαξαν την πολιτική γεωγραφία. Διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν«.

Το καταλάβαμε Κυριάκο, δεν χρειάζεται να μας το εξηγήσεις άλλο.

Τα νέα ήθη που προσπαθείς να εισάγεις στον παραδοσιακά συμπαγή χώρο της ΝΔ, μαρτυρούν ότι σκοπός σου δεν είναι απλά η αλλαγή ατζέντας, αλλά η δομική αλλαγή του κόμματος, προς κάτι το οποίο ποτέ δεν ήταν μέχρι τώρα. Ένα κόμμα με ρευστή πολιτική και άγνωστες διαθέσεις που δεν μας έχεις γνωστοποιήσει. Και το άγνωστο αυτό προς το οποίο προσπαθείς να κινηθείς, και να παρασύρεις τη βάση της ΝΔ, μας τρομάζει. Και μας ενοχλεί, γιατί δεν είναι τίμιο.

Sommelier

Ετικέτες: ,