• Σήμερα είναι: Κυριακή, Οκτώβριος 21, 2018

Ερντογάν: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσους προστάτεψαν τους πραξικοπηματίες

Domino News
Domino News
Ιούλιος16/ 2018

«Το πραξικόπημα μας έδειξε ποιοι είναι οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές. Έχουμε δυνατή μνήμη. Μπορεί να μην λέμε συχνά τι περάσαμε, αλλά ποτέ δεν το ξεχνάμε. Μας έδειξε την υποκρισία. Ξέρουμε ποιοι προσευχήθηκαν εκείνο το βράδυ για εμάς και ποιοι για την επιτυχία του FETO. Στο τέλος θα θυμόμαστε τη σιωπή όσων θεωρούσαμε φίλους μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσους προστάτεψαν τους πραξικοπηματίες μετά τη 15η Ιουλίου. Ξέρουμε ποιος συνεργάστηκε με ποιον!».

Είναι λόγια που εκστόμισε ο παντοδύναμος – πλέον – πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκδηλώσεις για την επέτειο του πραξικοπήματος του 2016, το οποίο αξιοποιήθηκε δεόντως στην – αέναη – προσπάθεια να κρατήσει συσπειρωμένο γύρω του τον τουρκικό λαό. Και όπως απέδειξε το αποτέλεσμα των εκλογών, ανεξαρτήτως των υποψιών και ενδείξεων περί νοθείας, το έχει καταφέρει.

Για συνέχιση της δράσης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εκτός τουρκικού εδάφους έκανε λόγο και πάλι την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πανηγυρικού χαρακτήρα ομιλία του για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα.

Στην ομιλία του στη Γέφυρα του Βοσπόρου μπροστά σε χιλιάδες κόσμου ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της FETO (της οργάνωσης του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν) τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό».

«Η απόπειρα πραξικοπήματος έδειξε ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι μας» ανέφερε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «οι νίκες δεν σού παραδίδονται σε ασημένιο δίσκο. Η επιτυχία δεν επιτυγχάνεται ποτέ χωρίς να πληρώσεις ένα τίμημα… Πίσω από κάθε νίκη κρύβεται θυσία, αυτοθυσία και κουράγιο. Το κουράγιο και η αυτοθυσία του τουρκικού λαού έδειξαν ότι το πνεύμα της Καλλίπολης είναι ακόμα ζωντανό σε αυτή τη γη».

«Το πραξικόπημα μας έδειξε ποιοι είναι οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές. Έχουμε δυνατή μνήμη. Μπορεί να μη λέμε συχνά τι περάσαμε, αλλά ποτέ δεν το ξεχνάμε. Μας έδειξε την υποκρισία. Ξέρουμε ποιοι προσευχήθηκαν εκείνο το βράδυ για εμάς και ποιοι για την επιτυχία του FETO (κίνημα Γκιουλέν)», είπε ο Ερντογάν. «Στο τέλος θα θυμόμαστε τη σιωπή όσων θεωρούσαμε φίλους μας. Αυτοί που έφυγαν από τη χώρα μας δεν θα σβηστούν ποτέ από τη μνήμη μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που δέχτηκαν και προστάτευσαν όσους δραπέτευσαν από τη χώρα. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος συνεργάζεται με ποιον», πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας ουσιαστικά έμμεση αναφορά στην Ελλάδα και τους οκτώ στρατιωτικούς.

«Το αίμα των μαρτύρων της 15ης Ιουλίου όχι μόνο προστατεύει τη χώρα μας, αλλά και παγίωσε την αδελφοσύνη σε ολόκληρο το έθνος μας», επεσήμανε ο Ερντογάν και διαβεβαίωσε ότι «το κεφάλαιο των πραξικοπημάτων έκλεισε, και αυτό δεν θα ξανανοίξει. Η 15η Ιουλίου δεν θα ξεχαστεί ποτέ, ποτέ δεν θα την αφήσουμε να ξεχαστεί. Καταγράφεται στην ιστορία… Η 15η Ιουλίου είναι η ανασύσταση και η επανάκαμψη του τουρκικού έθνους. Η 15 Ιουλίου σημαίνει ότι ο τουρκικός λαός στέκεται ξανά στα πόδια του ενάντια στις επιθέσεις».

«Όσοι θέλουν να διαταράξουν την ειρήνη του λαού μας θα πρέπει να αντιμετωπίσουν εμάς, το στρατό μας, την αστυνομία και τους αστυνομικούς μας» προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: defencepoint.gr