• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Φεβρουάριος 18, 2019

Εγκαινιάστηκε η έκθεση για την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Μακεδονίας και Θράκης

Domino News
Domino News
Μάρτιος17/ 2018

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στη Μακεδονία και τη Θράκη» που αποτελεί έργο του Τμήματος Παραδοσιακών Οικισμών και Διατηρητέων Κτιρίων (1986-2018) του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης).

Σε αυτήν παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Σερραϊκό κοινό, παραδοσιακοί οικισμοί, διατηρητέα κτίρια και τοπία  ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της Μακεδονίας και της Θράκης από το 1986 έως σήμερα.

Την ξεχωριστή αυτή έκθεση εγκαινίασε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το κεντρικό μήνυμα της έκθεσης που ξεκινά σήμερα, είναι ότι μας βάζει στη μεγάλη συζήτηση που γίνεται πλέον σε όλη την Ελλάδα, για να βρούμε ξανά τους τρόπους ώστε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, ανακτώντας την επαφή μας με τη φύση, δυναμώνοντας την ανθρώπινη επικοινωνία, και κάνοντας ξανά το ελληνικό σπίτι, το επίκεντρο μιας ζωής γεμάτης με αγάπη, προστασία, θετικά μηνύματα και δημιουργικούς ανθρώπους.

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο επίσης για μένα, ότι η περιοχή μας, η περιοχή των Σερρών, εκπροσωπείται στην έκθεση με σημαντικό αριθμό παραδοσιακών οικισμών και διατηρητέων κτιρίων της ύστερης τουρκοκρατίας και της μεσοπολεμικής περιόδου.

Ευχαριστώ το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα του ΤΕΙ Σερρών και τους επικεφαλής του, που φιλοξενούν και ενισχύουν καθοριστικά με το κύρος τους την προσπάθειά μας. Και σας συγχαίρω για το διαρκές και σημαντικό έργο που παρέχετε στην πόλη μας εδώ και 40 χρόνια. Οφείλουμε αυτή τη σημαντική παρουσία να τη μνημονεύουμε. Δίνω τέλος τα συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές και τους επιστήμονες μηχανικούς και αρχιτέκτονες, για τη μεγάλη προσπάθειά και για την αγάπη τους, με την οποία έστησαν την έκθεση.

Καλώ τους συμπολίτες μου να αγκαλιάσουν αυτή την έκθεση και να προβληματιστούν πάνω στα μηνύματά της, γιατί αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία συνειδητοποίησης και κινητοποίησης, για όλους μας».

Η έκθεση φιλοξενείται στο Αμφιθέατρο “Ευαγόρας Παλληκαρίδης” του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και θα είναι ανοιχτή προς το κοινό για το χρονικό διάστημα από 16 έως 30 Μαρτίου με ωράριο λειτουργίας από τις 17:30 ως τις  20:30 (καθημερινά, Σάββατο και Κυριακή).

Πηγή βίντεο: epilogestv