• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019

Ενδεχόμενο παράτασης του νόμου Κατσέλη πέραν του 2018

Domino News
Domino News
Μάιος18/ 2018

«Παράθυρο» για παράταση του νόμου Κατσέλη φαίνεται ότι ανοίγει μέσα από τη διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι θεσμοί θα δώσουν το «πράσινο φως» για την παράταση του νόμου Κατσέλη, η ένταξη στον οποίο λήγει στις 31.12.2018, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι θα πάρουμε την παράταση».

Από εκεί και πέρα, έτερος αξιωματούχος σημείωσε, σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, πως υπάρχουν λιγότερες αποκλίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό και περισσότερες για τον νόμο Κατσέλη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μεταξύ των θεμάτων για τον Νόμο Κατσέλη είναι και η παράτασή του πέραν του 2018, το τραπεζικό απόρρητο και το πώς και πότε θα εφαρμοστεί. Ακόμη, ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν τέθηκε από τους θεσμούς στη συνάντηση ζήτημα αλλαγής του πλαισίου πώλησης κόκκινων δανείων σε funds.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τόνισε πως υπάρχει επιτάχυνση των εκδικάσεων για τις υποθέσεις του Νόμου Κατσέλη σημειώνοντας ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου υπάρχουν 167 διευθετήσεις και 100 νέες αιτήσεις. Παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη πρόοδος αφού προβλέπεται η ενίσχυση των Ειρηνοδικείων.

Πηγή: tribune.gr