• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019

«Ένεση» 30.000.000 € για ΕΒΖ

Domino News
Domino News
Μάιος12/ 2017

Ενστάσεις τέλος από την Κομισιόν για τη χρηματοδότηση, δήλωσε ο Χαρίτσης

Ηρθησαν οι επιφυλάξεις της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη χρηματοδότηση ύψους 30.000.000 ευρώ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), όπως έκανε γνωστό χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, μετά τη συνάντησή του με το Δ.Σ. της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, χαρακτήρισε την εν λόγω εξέλιξη πολύ σημαντική για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και εξήγησε ότι επετεύχθη ύστερα από συντονισμένες ενέργειες σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο του υπουργείου.
«Η ΕΒΖ αποτελεί ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για το τι συνέβη στη χώρα μας με ευθύνη των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Παραλάβαμε μια βιομηχανία της οποίας ο θάνατος είχε προαποφασιστεί και η απαξίωσή της είχε φτάσει σε τέτοιον βαθμό, που ακόμη και η απόπειρα πώλησής της με εξευτελιστικό τίμημα από την κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπόρεσε να προχωρήσει» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή ενός πλάνου αναδιάρθρωσης και επανεκκίνησης, τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του οποίου δείχνουν ότι παρά τις δυσκολίες ο στόχος της εξυγίανσης είναι εφικτός.

«Το πρώτο στοίχημα, να διατηρήσουμε μια στρατηγικού χαρακτήρα βιομηχανία ζωντανή, κερδήθηκε. Η προσπάθεια τώρα εστιάζεται στη διαμόρφωση όρων ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε η ΕΒΖ να αποτελεί μια παραγωγική επιχείρηση που λειτουργεί αποτελεσματικά, αξιοποιεί τη μοναδική τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει και στηρίζει την καλλιέργεια και χιλιάδες παραγωγούς στη βόρεια Ελλάδα» τόνισε.

Πηγή: dimokratianews.gr