• Σήμερα είναι: Τρίτη, Ιούλιος 23, 2019

Έντονη κινητικότητα για τις γαλλικές φρεγάτες – Συνάντηση ΥΕΘΑ με Πρέσβη της Γαλλίας

Domino News
Domino News
Σεπτέμβριος07/ 2018

Συνάντηση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πρέσβη της Γαλλίας Christophe Chantepy

Κινητικότητα σ΄ ότι έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν να κάνονυν με τη Γαλλία. Ο Γάλλος ΥΠΕΞ που πριν ήταν υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, βρέθηκε στην Αθήνα και συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό.

Σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Γαλλίας Christophe Chantepy. Έκαναν «ανασκόπηση της διμερούς αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

Στη φωτογραφία δίπλα στον ΥΕΘΑ -από αριστερά του- κάθεται ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, Ναύαρχος ε.α Κυριάκος Κυριακίδης. Ο κ. Κυριακίδης ασχολείται εδώ και πολύ καιρό με το θέμα των γαλλικών φρεγατών, έχει ταξιδέψει στη Γαλλία, όπου επισκέφθηκε τα ναυπηγεία της Λοριάν και προχωρά τις συζητήσεις για την απόκτηση τουλάχιστον δύο -μπορεί και τεσσάρων- φρεγατών Belhara.

Επί της ουσίας το μοναδικό θέμα που παραμένει ανοιχτό είναι πως και πόσο θα εμπλακούν τα ελληνικά ναυηπηγεία στο πρόγραμμα των γαλλικών φρεγατών. Το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής είναι αυτό το οποίο διαπραγματευόμαστε, αφού η μοναδική περίπτωση να μην προχωρήσει η περίπτωση των φρεγατών είναι να μας δώσουν οι Αμερικανοί, μεταχειρισμένα αντιτορπιλικά με πολύ μεγάλες δυνατότητες στην αντιαεροπορική άμυνα.

Βεβαίως το ενδιαφέρον με τη Γαλλία δεν έχει να κάνει μόνο με τις φρεγάτες, αλλά και με την συντήρηση και τεχνική υποστήριξη των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000 και των όπλων τους.

Πηγή: militaire.gr