• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Νοέμβριος 21, 2018

Επαναπατρίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Domino News
Domino News
Αύγουστος15/ 2018

Με τις στολές τους κατέβηκαν από το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Σε ελληνικό έδαφος βρίσκονται από τις 03:20 τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μετά από 167 ημέρες κράτησης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης ντυμένοι με τις στρατιωτικές του στολές κατέβηκαν από το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος που τους μετέφερε από το αεροδρόμιο του Τσολού, όπου τους περίμενε τιμητικό άγημα της στρατονομίας καθώς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής μαζί με τους γονείς τους.

Δεν έλειπαν τα χαμόγελα κατά τη διάρκεια της επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Αδριανούπολη. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον Δημήτρη Κούκλατζη και τον Άγγελο Μητρετώδη μέσα στο Πρωθυπουργικό αεροσκάφος να συνομιλούν με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της πτήσης τσούγκρισαν τα ποτήρια τους πίνοντας μπύρα.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης μιλώντας στους δημοσιογράφους θέλησε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που στάθηκαν τόσο δίπλα σε εκείνον όσο και στον Δημήτρη Κούκλατζη το διάστημα της κράτησής τους στις φυλακές της Αδριανούπολης. «Θέλουμε να πούμε ευχαριστώ σε όσους μας στήριξαν και για όλα τα άλλα έχουμε χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πάνος Καμμένος αμέσως μετά την άφιξη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο αεροδρόμιο Μακεδονία, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως «είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ημέρα της Τήνου το 1940, σύσσωμος και ενωμένος ο Ελληνικός λαός υποδέχεται τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρέθηκαν επί πολλούς μήνες κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας».

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε πως «θέλω να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού ο οποίος με ιδιαίτερη φόρτιση, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα, επέδειξε ενότητα και πατριωτισμό. Εκ μέρους του Πρωθυπουργού σας υποδεχόμαστε στην πατρίδα και ελπίζω η απελευθέρωσή τους θα σημάνει μια άλλη μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά προς όφελος των λαών μας. Μπορούμε να ζήσουμε χτίζοντας το μέλλον και το αύριο και των δύο χωρών, σεβόμενοι το εθνικό δίκαιο και τις διεθνές δίκαιο. Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων καλοσορίζω τον Έλληνα αξιωματικό και τον Έλληνα υπαξιωματικό».

Τέλος κατέληξε λέγοντας πως «τους συγχαίρω δημόσια γιατί κράτησαν τον όρκο τους ως καλοί και φιλότιμοι στρατιώτες, δεν παρέδωσαν τη σημαία και την υπηρέτησαν σε αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν την τήρηση του όρκου που έδωσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τους καλοσορίζουμε ανήμερα της Παναγιάς μας».

Πηγή: kontranews.gr