• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Σεπτέμβριος 19, 2018

«Εθνική ομοψυχία» έναντι…διαγραφής των σκανδάλων!

Domino News
Domino News
Απρίλιος15/ 2018

Είναι μια θεωρία που διακινείται σε ιδιωτικές συζητήσεις, αλλά και δημοσίως με τρόπο που αποκαλύπτει και τις πηγές της: η χώρα έχει ανάγκη από εθνική ομοψυχία, αλλά δεν υπάρχει γιατί «η κυβέρνηση  επιμένει στη σκανδαλολογία». Μερικοί το λένε πιο καθαρά: για ποια εθνική ενότητα μπορούμε να μιλάμε όταν υπάρχει η… Novartis;

Με άλλα λόγια: παράγοντες από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και το κόμμα της Φώφης Γεννηματά διατείνονται ότι τα δυο κόμματα θα στηρίξουν την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων, αν η κυβέρνηση μεριμνήσει να σταματήσουν οι έρευνες για τα σκάνδαλα στα οποία αναφέρονται στελέχη των δυο κομμάτων και άλλα πρόσωπα.

Είναι ανατριχιαστικό: κάποιοι βγάζουν σε δημοπρασία τη συμμετοχή των κομμάτων τους στην αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων. Επιδιώκουν να παζαρέψουν με την κυβέρνηση ότι αν εξασφαλίσει ακαταδίωκτο σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα κόμματά τους θα προσφέρουν αυτό που οφείλουν: στήριξη απέναντι σε εξωτερική απειλή.

Κυβερνητικοί παράγοντες που έχουν εντοπίσει τον επιχειρούμενο εκβιασμό, προς το παρόν, όταν δεν οργίζονται, απλώς μειδιούν.  Θα ήταν άλλωστε αυτοκτονικό για την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στην «προσφορά», καθώς παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης δεν είναι σε θέση να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη, όπως αποδεικνύεται από συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις. Αλλά, ακόμη και αν ήταν, δεν θα υπήρχε χειρότερη πρωτοβουλία από το να ασκήσει πίεση για ακύρωση των ερευνών για ποινικές υποθέσεις με ανταλλάγματα.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr