• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Ιούλιος 18, 2018

Εύστοχες βολές

Sommelier
Sommelier
Ιούλιος04/ 2017

Από την εποχή του «βυθίσατε το Χόρα» μέχρι σήμερα, οι σχέσεις με τη γείτονα έχουν περάσει από πολλές διακυμάνσεις. Κύριο χαρακτηριστικό, παρά τα κατά καιρούς ζεϊμπέκικα, είναι η σταθερή στάση της Τουρκίας να διεκδικεί και να δηλώνει παρούσα και η σταθερή στάση της Ελλάδας να υποχωρεί και να δηλώνει…

Αυτό. Κυρίως να δηλώνει. Είτε προφορικά, είτε με διαβήματα.

Η στάση αυτή δεν είναι κατ’ανάγκη κακή. Μια σύρραξη, έστω και λίγων ημερών, μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες και να προξενήσει στη χώρα μεγάλη οικονομική, εθνική και κοινωνική ζημιά.

Από τη στιγμή που θα βγει η σφαίρα από το όπλο, δεν ξαναγυρνά πίσω, ούτε λοξοδρομεί. Μπορεί να σκοτώσει, μπορεί να εξοστρακιστεί, μπορεί…

Οι πιθανότητες είναι πολλές. Και οι κίνδυνοι ομοίως.

Γι’αυτό και μέχρι σήμερα καμία σφαίρα δεν έβγαινε από κανένα όπλο. Όσο και αν το δάχτυλο συχνά παιχνίδιζε με την σκανδάλη.

Μέχρι σήμερα.

Από το βήμα αυτό, αρκετές φορές αναφερθήκαμε στη στάση της σημερινής κυβέρνησης στα ζητήματα με τη γείτονα, η οποία είναι διαφορετική από ό,τι άλλες κυβερνήσεις μας είχαν συνηθίσει.

Και αυτό επιβεβαιώθηκε.

16 βολές που έφυγαν από ελληνικό όπλο και σφηνώθηκαν σε τούρκικο σκαρί.

Ασφαλώς ο λιμενικός που τις έριξε δεν το έκανε δίχως εντολή.

Ούτε ήταν τυχαίο που οι βολές δόθηκαν σε μέρη του πλοίου και όχι απλά στον αέρα ή στη θάλασσα τριγύρω.

Θεωρούμε ότι για να δοθεί τέτοια εντολή, η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει ένα από τα δυο:

Ή γερές πλάτες ή κότσια.

Από τη θέση αυτή θεωρούμε ότι διαθέτει και τα δυο.

Και γι’αυτό το λόγο, από δω και πέρα, με αυτόν τον Υπουργό Άμυνας και με αυτά τα νέα ήθη που η κυβέρνηση έχει εισφέρει, τίποτε δεν θα πρέπει πλέον να μας εκπλήσσει.

Sommelier

Ετικέτες: ,