• Σήμερα είναι: Κυριακή, Μάρτιος 24, 2019

Για ποιον καίγονται τελικά στην Πειραιώς;

Domino News
Domino News
Οκτώβριος26/ 2018

Σκληρή επίθεση στη ΝΔ και το χειρισμό Μητσοτάκη στην υπόθεση προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου εξαπολύει με άρθρο της η εφημερίδα της Δεξιάς «Δημοκρατία».

Στο δηκτικό άρθρο του ο Νίκος Ελευθέρογλου με τίτλο «για ποιον καίγονται τελικά στην Πειραιώς» στηλιτεύει την αμήχανη και καθυστερημένη τοποθέτηση της ΝΔ στον απόηχο της προφυλάκισης του ζεύγους Παπαντωνίου για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις σχέσεις Μητσοτάκη – Σημίτη.

Το άρθρο καταλήγει χαρακτηριστικά με το ερώτημα «για ποιον αλήθεια καίγονται; Για τον Γιάννο ή για τον Σημίτη; Βλέπεις ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται. Όπως και οι… μίζες από ότι φαίνεται», στηλιτεύοντας την αμηχανία της ΝΔ στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην «ακουμπήσει» την περίοδο Σημίτη, εξαιτίας της ταύτισης των δύο, σε σημείο που πολλά στελέχη της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, ακόμα και πρώην υπουργοί, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γιώργος Φλωρίδης, να βρίσκονται με το ένα πόδι στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η «Δημοκρατία»:

Είναι να απορείς πραγματικά, με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ, με αρκετές ώρες καθυστέρηση για την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου. Σίγουρα κανείς δεν είναι δικαστής για να κρίνει εάν είναι ένοχο ή όχι το πρωτοκλασάτο στέλεχος των κυβερνήσεων Σημίτη.

Όμως η ΝΔ δεν είναι αυτή που κάποτε κατηγορούσε στην εξεταστική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά τον Άκη και τον Γιάννο, και μιλούσε για συγκάλυψη από το ΠΑΣΟΚ αυτού του μεγάλου σκανδάλου;

Τώρα, γιατί στην Πειραιώς αναμασούν βλακώδη επιχειρήματα για… πέμπτη φάλαγγα και άλλα φαιδρά, προφανώς γιατί τους χαλάμε τη σούπα;

Για ποιον αλήθεια καίγονται; Για τον Γιάννο ή για τον Σημίτη; Βλέπεις ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται. Όπως και οι… μίζες από ότι φαίνεται.

Πηγή: tribune.gr