• Σήμερα είναι: Τρίτη, Σεπτέμβριος 18, 2018

Η απάντηση της Ν.Δ. για την παραδεισένια offshore της Μαρέβα

Domino News
Domino News
Νοέμβριος08/ 2017

Το κεφάλαιο δραστηριοποιείται όπου έχει μεγαλύτερα κέρδη

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ η κα Σπυράκη περιέγραψε με έναν απλουστευτικό τρόπο την υπόθεση της συμμετοχής της κας Μητσοτάκη στην offshore, ισχυριζόμενη ότι δεν τίθεται ζήτημα νομιμότητας καθώς θεματοφύλακας στο εν λόγω επενδυτικό σχήμα ήταν η Goldman Sachs και συνεργαζόμενη τράπεζα η JP Morgan που «έχουν από τους πιο σκληρούς κανονισμούς για τον έλεγχο προέλευσης των κεφαλαίων». Με ύφος χιλίων καρδιναλίων η Μαρία Σπυράκη δικαιολόγησε την επιλογή των νήσων Κέιμαν ως έδρα της εταιρείας με το… αφοπλιστικό επιχείρημα ότι «την επιλογή του χώρου στον οποίον δραστηριοποιείται το διεθνές κεφάλαιο την κάνει το διεθνές κεφάλαιο». Μάλιστα πήγε ένα βήμα παραπέρα, ομολογώντας ότι στόχος της επιλογής του εν λόγω φορολογικού «παραδείσου» ήταν το μέγιστο δυνατό κέρδος! «Γιατί την κάνει (την επιλογή της εν λόγω έδρας); Για να έχει μεγαλύτερα κέρδη για τους μετόχους του»!

Ως μόνο πειστήριο της νομιμότητας της όλης υπόθεσης ανέφερε ξανά το γεγονός της ανάμειξης των δύο τραπεζικών κολοσσών, Goldman Sachs και JP Morgan. «Κουνώντας το δάχτυλο» εξάλλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσωποποιεί μια πανευρωπαϊκή υπόθεση στο πρόσωπο της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη αντί να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.

Τέλος ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ένα «κέντρο διανομής» στο Μαξίμου το οποίο «δίνει τα ρεπορτάζ copy-paste», ενώ επιχείρησε φυγή δια της… ανομίας, επανερχόμενη στην αγαπημένη ατζέντα της ΝΔ, στα ζητήματα «νόμου και τάξης».

Πηγή: documentonews.gr