• Σήμερα είναι: Κυριακή, Οκτώβριος 21, 2018

Η Ντόρα «μαχαίρωσε» πισώπλατα τον Κυριάκο

Domino News
Domino News
Ιούλιος16/ 2018

«Συμφωνώ με τη σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία»

«Πισώπλατη μαχαιριά» στον αδελφό της Κυριάκο και πρόεδρο της ΝΔ έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη επιλέγοντας να επαναφέρει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που θύμισε σε όλους ότι η οικογένεια Μητσοτάκη άλλη άποψη είχε και άλλη άποψη υποστηρίζει τώρα.

«Συμφωνώ με τη σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στο ΣΚΑΙ, σημειώνοντας ότι η ίδια δεν έχει ποτέ πει κάτι διαφορετικό.

Με την δήλωση αυτή η Ντόρα Μπακογιάννη πυροδότησε και πάλι τα σενάρια της ενδοοικογενειακής αντιπαλότητας ανάμεσα στην ίδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως έλεγαν στελέχη της Πειραιώς δεν ήταν ανάγκη την συγκεκριμένη στιγμή και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται τα πυρά των μακεδονομάχων η Ντόρα Μπακογιάννη να υπενθυμίσει την άποψη της επαναφέροντας με έμμεσο τρόπο στην επιφάνεια την πραγματική άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Μακεδονικό.

Στην ίδια συνέντευξη η υπουργός Εξωτερικών τόνισε ακόμα ότι όλα τα κράτη αποκαλούσαν «Μακεδονία» την πΓΔΜ, τονίζοντας ότι πάντα τασσόταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes με τον όρο Μακεδονία».

Τέλος σημείωσε ότι τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ είτε ως πΓΔΜ, είτε ως Βόρεια Μακεδονία, ενώ ανέφερε ότι έχει κρατήσει «διαβαθμισμένα έγγραφα» η ίδια, για την περίπτωση που θα χρειαζόταν για ιστορικούς λόγους.

Πηγή: eretikos.gr