• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Ιούνιος 26, 2019

Ιδανικοί αυτόχειρες…

Sommelier
Sommelier
Νοέμβριος28/ 2017

Η συζήτηση στη Βουλή για την πώληση πολεμικού υλικού ασφαλώς θα αφήσει στον ιστορικό του μέλλοντος ευρύ πεδίο σχολιασμού. Λίγα λόγια από μας, καθώς στα blog εξελίσσεται ακόμη σαν θέμα.

Παρακολουθήσαμε μια αντιπολίτευση που κόπτεται για την ανάπτυξη, για την επικράτηση των κατάλληλων συνθηκών που θα κάνουν ανταγωνιστική την οικονομία μας, για τη δημιουργία επενδυτικού κλίματος. Την παρακολουθήσαμε να αναιρεί κάθε τι το οποίο θεωρητικά πρεσβεύει.

Τι μάθαμε;

Μάθαμε ότι Έλληνες βάζουν Έλληνες να δυναμιτίζουν και να υποσκάπτουν επωφελείς συμφωνίες. Ότι Έλληνες απευθύνονται σε διεθνείς οργανισμούς για να προκαλέσουν το διασυρμό της Ελλάδας και ότι γενικά οι Έλληνες είναι δυνητικά πρόθυμοι να θάψουν την Ελλάδα για να φωτογραφηθούν πάνω στο μνήμα της ως αυτόκλητοι σωτήρες.

Θα περιμέναμε από κάποιους να είναι πιο υπεύθυνοι και να αναλογιστούν ότι είναι θεμιτό για μια αντιπολίτευση να θέλει την πτώση της κυβέρνησης, αλλά ηθικά και κοινωνικά εγκληματικό να παρασύρουν μαζί της μια ολόκληρη κοινωνία.

Μπαίνω στη θέση ενός επίδοξου επενδυτή.

Τι έμαθε από τη σημερινή συζήτηση;

Ότι δια ροπάλου απαγορεύεται η σύναψη συμφωνιών με την Ελλάδα, διότι οι συμφωνίες αυτές θα ναρκοθετηθούν την ίδια στιγμή που συνάπτονται. Ότι η επένδυση στην Ελλάδα είναι ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα που μόνο ένας τρελός θα δοκίμαζε τη στιγμή που η αντιπολίτευση καραδοκεί για να προσάψει ευθύνες, και αν δεν υπάρχουν να τις εφεύρει ή να τις δημιουργήσει. Όπως επιχείρησαν να δημιουργήσουν και σήμερα ανύπαρκτες ευθύνες.

Ας είναι. Και ο Καμμένος και ο Τσίπρας είναι έμπειροι πολιτικοί και ο καθένας από μας έχει αναπτύξει το αισθητήριο της κρίσης. Και ασφαλώς δεν θέλει πολύ για να αντιληφθεί κανείς ότι χθες η αντιπολίτευση προσπάθησε να παρασύρει μαζί της μια ολόκληρη κοινωνία στις αυτοκτονικές της διαθέσεις.

Ευτυχώς ανεπιτυχώς.

Sommelier

Ετικέτες: ,