• Σήμερα είναι: Κυριακή, Σεπτέμβριος 23, 2018

Ίδιο τιμολόγιο και μειωμένο σπόρο δίνει η ΕΒΖ στους τευτλοπαραγωγούς

Domino News
Domino News
Απρίλιος12/ 2018

Οι αποφάσεις αυτές τις βιομηχανίας θεωρούνται κίνητρα προς τους τευτλοπαραγωγούς, προκειμένου αυτοί να μπουν στα χωράφια και να σπείρουν τεύτλα, έστω και την τελευταία στιγμή, αφού τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον εξαιρετικά περιορισμένα, με σκοπό να ανάψουν και φέτος τα καμίνια της ΕΒΖ

Σε συμφωνία για το ίδιο τιμολόγιο με το περσινό, ίδια συνδεδεμένη ενίσχυση και μείωση κατά 50% στο κόστος του σπόρου, το οποίο πέρυσι πλήρωναν μόνοι τους οι παραγωγοί, συμφώνησαν οι τευτλοπαραγωγοί με τη διοίκηση της ΕΒΖ, στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης, 11 Απριλίου 2018.

Αυτό σημαίνει ότι από δω και πέρα όποιος θέλει μπορεί να προμηθευτεί σπόρο από τη βιομηχανία στο Πλατύ, προκειμένου να προχωρήσει στη σπορά, για όσο βέβαια χρόνο απομένει, με στόχο να φτάσουν περί τα 20.000 με 30.000 τα στρέμματα.

Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑγροΤύπο ο τευτλοπαραγωγός κ. Παύλος Μπογιαννίδης, «πάμε σε μια όψιμη σπορά και αναμένεται η συγκομιδή να ξεκινήσει από τέλη Σεπτεμβρίου. Τα 30.000 στρέμματα είναι πάντως δυσανάλογα με το κόστος των μεταφορικών (από Λάρισα, Σέρρες και Έβρο) και των εργατικών. Πάντως οι παραγωγοί φαίνονται προβληματισμένοι για την πληρωμή της επόμενης χρονιάς».

Ξεκίνησαν να πληρώνονται  οι Σερραίοι τευτλοπαραγωγοί

Να σημειωθεί, επίσης, ότι από τις προηγούμενες μέρες ξεκίνησαν να πληρώνονται μέσω της Συνεταιριστική Τράπεζας Σερρών, οι Σερραίοι τευτλοπαραγωγοί, δεδομένου ότι είναι ήδη μέλη της τράπεζας και δεν χρειαζόντουσαν διαδικαστικά ώστε να ανοίξουν μερίδα για να προχωρήσει η διαδικασία της εξόφλησής τους. Μέσα στην εβδομάδα θα βρίσκονται στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας απεσταλμένοι υπάλληλοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών, με σκοπό να εξυπηρετήσουν τους 600 περίπου τευτλοπαραγωγούς στη διαδικασία έκδοσης τραπεζικών βιβλιαρίων, μέσω των οποίων θα τους καταβληθούν τα υπόλοιπα χρήματα που τους οφείλονται για την παραγωγή του 2017.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΒΖ αναφέρει τα εξής:

Από την Διοίκηση της ΕΒΖ ανακοινώνεται η έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου για το έτος 2018.

Η εταιρεία διατηρεί την ίδια τιμολογιακή πολιτική όπως και το 2017.

Η ΕΒΖ στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους παραγωγούς επιπρόσθετα παρέχει έκπτωση 50% στο κόστος του σπόρου.

Καλούνται οι τευτλοπαραγωγοί να στηρίξουν την προσπάθεια της εταιρείας.

Πηγή: agrotypos.gr