• Σήμερα είναι: Παρασκευή, Φεβρουάριος 22, 2019

Ήρθε η ώρα της συζήτησης για το χρέος

Domino News
Domino News
Ιανουάριος23/ 2018

Σε «πολιτική συμφωνία» για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος κατέληξε το Eurogroup το οποίο και ενέκρινε τη χορήγηση της επόμενης δόσης των 6,7 δισ. ευρώ, η οποία θα γίνει τμηματικά.

Όπως δήλωσε ο νέος πρόεδρος του σώματος, Μάριο Σεντένο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρέτισαν την υλοποίηση σχεδόν όλων των προαπαιτούμενων και έδωσαν εντολή στην ομάδα εργασίας να ελέγξει τις εκκρεμοτήτες που απομένουν να εφαρμοστούν τις «επόμενες εβδομάδες».

Η απόφαση αυτή «αντικατοπτρίζει τις τεράστιες προσπάθειες και την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών», είπε χαρακτηριστικά ο Σεντένο.

Επίσης, ενημέρωσε για την έναρξη των τεχνικών συνομιλιών για την ελάφρυνση του χρέους και το μηχανισμό σύνδεσης της αποπληρωμής του χρέους στο μέλλον με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι «απομένουν μόνο ορισμένα τεχνικά ζητήματα, που θα πρέπει να επιλυθούν. Ήρθε η ώρα της συζήτησης για το χρέος«, ειπε χαρακτηριστικα.

Η πρώτη υποδόση θα δοθεί με την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων, τον Φεβρουάριο, και η δεύτερη τον Απρίλιο και θα συναρτάται με τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες και τα «κόκκινα» δάνεια, διευκρίνισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ .

Για μια καλή μέρα, όχι μόνο γιατί η Ελλάδα αναμένεται να βγει το καλοκαίρι από το πρόγραμμα, αλλά γιατί θα είναι πάλι μια κανονική χώρα στην Ευρωζώνη, μίλησε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Πηγή: ert.gr