• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Σεπτέμβριος 24, 2018

Ιβάνοφ: Η συμφωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

Domino News
Domino News
Ιούνιος13/ 2018

«Είναι πατριωτικό να τα παίρνουν όλα οι Έλληνες;»

Την αντίθεσή του στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν για το ονοματολογικό Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, τονίζοντας σε διάγγελμά του ότι αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς παραβιάζει τη συνταγματική τάξη

«Η θέση μου είναι οριστική. Δεν πρόκειται να υπογράψω αυτό το κείμενο συμφωνίας» δήλωσε ο κ. Ιβάνοφ, ενώ σημείωσε πως για πρώτη φορά σήμερα είδε σημεία της συμφωνίας, μιας συμφωνίας που κατά τον ίδιο παραβιάζει τις θέσεις που είχαν οικοδομηθεί μέχρι τώρα.

«Είπα στον Ζάεφ και τον Ντιμιτρόφ ότι αυτή είναι μια προσωπική δική τους συμφωνία, δική τους απόφαση και δική τους ευθύνη. Η συμφωνία δεν είναι αποδεκτή και παραβιάζει το Σύνταγμα και τους νόμους» είπε ο Ιβάνοφ όπως μεταδίδει το σκοπιανό σάιτ Makfax.

Εκτός από την αλλαγή του Συντάγματος, το προοίμιο και τα άρθρα που αναφέρονται στην αλλαγή ονόματος ενισχύουν τον πατριωτισμό της Ελλάδας και της δίνουν ό, τι ζήτησε. Σε αυτή την συμφωνία δεν είμαστε τίποτα. Η συμφωνία αυτή καταστρέφει την παρακαταθήκη των προγόνων μας για μια ενιαία πΓΔΜ και σβήνει την 27ετή ιστορία της χώρας, είπε ο Ιβάνοφ.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ τόνισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να δικαιολογούν την υπογραφή μιας βλαβερής συμφωνίας.

Τέλος, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία και πως θα προσπαθήσει για μια «λύση αποδεκτή από όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Πηγή: neaselida.gr