• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Ιούνιος 26, 2019

Ιβάνοφ: Το δημοψήφισμα απέτυχε

Domino News
Domino News
Οκτώβριος01/ 2018

Ο πρόεδρος των Σκοπίων εκτιμά ότι ο λαός απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που ΕΕ και ΝΑΤΟ στέλνουν κοινό μήνυμα ότι πλέον εναπόκειται στους Σκοπιανούς να αποφασίσουν για την μελλοντική πορεία της χώρας τους

Για παραποίηση της πραγματικότητας κατηγόρησε όλους όσους μιλούν για νίκη του «ναι» στο δημοψήφισμα της πΓΔΜ ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε διάγγελμά του.

Ο κ. Ιβάνοφ χαιρέτισε την επιλογή, όπως είπε, της μεγάλης πλειοψηφίας των ψηφοφόρων της χώρας να απέχει από το χθεσινό δημοψήφισμα επί της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«H πραγματικότητα είναι πως το χθεσινό δημοψήφισμα απέτυχε και αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο ας μην προσπαθήσουν να παραποιήσουν την πραγματικότητα» είπε ο κ. Ιβάνοφ, και συμπλήρωσε: «Στο χθεσινό δημοψήφισμα, ο λαός απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε τη διαφωνία του με βιαστικές και επιζήμιες αποφάσεις,που εγκρίθηκαν χωρίς προηγουμένως να έχει επιτευχθεί εθνική συναίνεση. Η σιωπηρή πλειοψηφία ήταν αυτή που αποφάσισε. Το μποϊκοτάζ είναι η φωνή εκείνων που είναι υποτιμημένοι και δεν ακούγονται».

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ σημείωσε ακόμη ότι η βούληση της συντριπιτικής, όπως είπε, πλειοψηφίας των ψηφοφόρων να απέχουν από το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει σεβαστή απ΄ όλους και ζήτησε από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να αναλάβει τις ευθύνες της για το «αποτυχημένο δημοψήφισμα».

Πηγές: news247.gr / cnn.gr