• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019

Καλοκαιρινή «μετεγγραφή» στην Πειραιώς

Domino News
Domino News
Ιούλιος10/ 2018

Στην ΚΟ της ΝΔ ο Γιώργος Κατσιαντώνης 

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ανακοίνωσε σήμερα την προσχώρησή του στο κόμμα της ΝΔ. Ο βουλευτής είχε αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη τον περασμένο Απρίλιο επικαλούμενος πολιτικές διαφορές μέσα στο κόμμα.

Μία από αυτές της πολιτικές διαφορές αφορούσε στο Σκοπιανό αφού ο Γιώργος Κατσιαντώνης είχε διαφοροποιηθεί δύο φορές από τη γραμμή του κόμματος σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ.

Η Ένωση Κεντρώων δεν αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της γείτονος, ωστόσο, ο Γιώργος Κατσιαντώνης υποστήριζε ότι μια σύνθετη ονομασία μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα και η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη για να αποδεχθεί λύση στο ζήτημα αυτό.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος δήλωνε ως βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων ακόμη: «Είναι, λοιπόν, προφανές, ότι, εν έτει 2018, οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ, ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της σύνθετης ονομασίας, πάντα στο πλαίσιο των όρων που προστάζουν η ορθή εξωτερική πολιτική και διπλωματία που ακολουθεί η χώρα».

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ 24/7, είχε επίσης ταχθεί κατά των συλλαλητηρίων και είχε δηλώσει την εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά τονίζοντας ότι είναι «έμπειρος και γνώστης του θέματος» και «θα φέρει στη Βουλή μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα καλύπτει όλο το πολιτικό σύστημα».

Ασκούσε μάλιστα κριτική στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας: «άκουγα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι απλά θέλει να φέρει λύση ο πρωθυπουργός για να καταστρέψει τη ΝΔ. Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα».

Στην ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι θα προσχωρήσει στη ΝΔ αναφέρει: «Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Θεωρώ Εθνικά επιζήμια την συμφωνία που υπεγράφη με τα Σκόπια και θα ήμουν ο τελευταίος σε αυτή τη Βουλή που θα την υπερψήφιζε».

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο βουλευτής αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων, ο Βασίλης Λεβέντης είχε δηλώσει πως ο Γιώργος Κατσιαντώνης «οδεύει προς τη ΝΔ» κάτι που ο ίδιος τότε αρνιόταν.

Πηγή: tvxs.gr