• Σήμερα είναι: Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2019

Καμμένος: Άμεσα η επιστροφή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς

Domino News
Domino News
Σεπτέμβριος09/ 2018

Τα ποσά επιστροφής που ανακοίνωσε

Από τον ερχόμενο μήνα θα αρχίσει η καταβολή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ, επισημαίνοντας την επιμονή του Πάνου Καμμένου για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του στο Militaire εξήγησε πώς θα δοθούν τα χρήματα και πόσα θα πρέπει να αναμένουν οι στρατιωτικοί ανάλογα με τον βαθμό τους. Η επιστροφή αναδρομικών αφορά- όπως είπε -και όλους τους απόστρατους.

«Επιστρέφουμε στους στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, τα κλεμμένα, γιατί τα πήραν από την τσέπη τους», τόνισε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας ότι η καταβολή τους «θα αρχίσει άμεσα» και θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας «θα ‘χει προγραμματίσει την παράδοση οικιών που θα καλύπτουν το 90% των στεγαστικών αναγκών των στελεχών των ΕΔ».

Τέλος, ανακοίνωσε τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών νοσοκομείων και την ίδρυση μαιευτικής και παιδιατρικής διακλαδικής κλινικής.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά. Ο Π. Καμμένος αναγνωρίζει ως κίνηση καλής θέλησης την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, ωστόσο επισημαίνει ότι οι προκλήσεις συνεχίζονται και δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί εφησυχασμό.

Για τα Σκόπια είναι κάθετος και “επιθετικός”. Κατηγορεί Ζάεφ και Ντιμιτρόφ ότι προκαλούν τους Έλληνες με τις δηλώσεις που κάνουν και υποστηρίζει ότι η συμφωνία είναι πάρα πολύ πιθανό να μην προχωρήσει και πάντως είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τους Έλληνες πολίτες. Για την εμπλοκή και τη θέληση των ΗΠΑ να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ο ΥΕΘΑ λέει πως «πρέπει να καταλάβουν τα Σκόπια ότι δεν είναι η περιζήτητη νύφη».

Πηγές: militaire.gr / kontranews.gr