• Σήμερα είναι: Τρίτη, Σεπτέμβριος 25, 2018

Καμμένος: Η εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα δεν διαπραγματεύονται

Domino News
Domino News
Οκτώβριος06/ 2017

«Η εθνική κυριαρχία κ εδαφική ακεραιότητα δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης » τόνισε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από τον Έβρο.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος βρίκεται στον Έβρο και παρακολουθεί την τελική φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017. Συγκεκριμένα η τελική φάση η τελική φάση της Άσκησης διεξάγεται στο πεδίο βολής ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ στον Έβρο.

Σημειώνεται ότι η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Αξίζει να τονίσουμε ότι μήνυμα αποτροπής έστειλαν και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα από τον Έβρο: «Είμαστε υπερήφανοι. Έχουμε τη θέληση, τη δύναμη και τα μέσα να αποτρέψουμε, να πολεμήσουμε, να νικήσουμε.«

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους.

δ. Η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

Κατά τη διάρκεια της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ η τουρκική προκλητικότητα παραμένει αμείωτη. Χθες 5 Οκτωβρίου 2017, ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθε στο FIR Aθηνών. Συγκεκριμένα τα μαχητικά στις 10:45 και πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω απο το Φαρμακονήσι στα 24.000 πόδια και ακολούθως εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 10:48.

Τα τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν ανατολικά Ρόδου αναχαιτιστήκαν απο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, βγήκαν και στη συνέχεια εκτέλεσαν επανείσοδο πραγματοποιώντας  υπέρπτηση πάνω απο το Φαρμακονήσι.

Πηγή: onalert.gr