• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Φεβρουάριος 18, 2019

Καμμένος: Oύτε χιλιοστό πίσω στην εδαφική μας ακεραιότητα

Domino News
Domino News
Οκτώβριος19/ 2018

Ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία, που συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες με το Barbaros στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, νοτιοανατολικά της Κρήτης, έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος

«Επιθυμούμε τις καλές σχέσεις και την καλή γειτονία με την Τουρκία, ωστόσο δεν κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στην εδαφική μας ακεραιότητα», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από τα Χανιά, όπου βρέθηκε για να παραστεί στην εκδήλωση των 10 χρόνων λειτουργίας από την έναρξη του ΚΕΝΑΠ.

Στον ρόλο του ΚΕΝΑΠ ενόψει των αλλαγών στον χώρο της Μεσογείου λόγω και των κοιτασμάτων με υδρογονάνθρακες αναφέρθηκε στη δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ερωτώμενος για την τουρκική προκλητικότητα λόγω των υδρογονανθράκων, ανέφερε:

«Επιθυμούμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, η σημαία της οποία κυματίζει εδώ καθώς χρησιμοποιεί το Κέντρο για εκπαίδευση. Και είναι και προς το συμφέρον της Τουρκίας. Θα κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε μαζί, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω στην προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας».

Ο κ. Καμμένος συνεχάρη όλα τα στελέχη του ΚΕΝΑΠ, καθώς με σκληρή δουλειά έχουν καταφέρει να προσφέρει το Κέντρο πρότυπη εκπαίδευση για την ναυτική ασφάλεια.

Όπως επισήμανε, ο ρόλος του ΚΕΝΑΠ είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ενώ οι αλλαγές στον χώρο της Μεσογείου αφορούν και στην Κρήτη, ενόψει της ημέρας που θα αρχίσει η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

«Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ βρίσκεται στην Κύπρο, για να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις σε συνεργασία της Exxon Mobil με την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Exxon Mobil πριν λίγες ημέρες υπέγραψε και με την Ελλάδα για την εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κρήτη, στον Πατραϊκό, στο Ιόνιο», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Επιπλέον, τόνισε πως η πολιτική που ασκεί η χώρα μας τα τελευταία χρόνια στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, με ΗΠΑ, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, Ιορδανία και άλλες αραβικές χώρες, την έχουν καταστήσει αξιόπιστο συνομιλητή.

«Η περιοχή μας, μεταξύ Σουέζ, Κύπρου, Μάλτας, είναι ένας χώρος που κινούνται ναρκωτικά, όπλα, πετρέλαια, που αποτελούν κύριο χρηματοδότη της τρομοκρατίας» είπε ο ΥΠΕΘΑ επισημαίνοντας πως «ο χώρος μέσα στους επόμενους μήνες πρέπει να ελεγχθεί και με την ανακήρυξη της ΑΟΖ οι ευθύνες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επεκτείνονται κατ’ αρκετά μίλια από ότι είναι σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Από την πλευρά του ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης, εξέφρασε την ελπίδα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση τις επόμενες ώρες στην περιοχή που πλέει το τουρκικό ερευνητικό, ενώ από την πλευρά του ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, υπογράμμισε με νόημα πως η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό σύμμαχο για το ΝΑΤΟ.

Πηγές: hellasjournal.com / tribune.gr