• Σήμερα είναι: Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2019

Καμμένος: Θα εμποδίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών

Domino News
Domino News
Σεπτέμβριος11/ 2018

«Αν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να παραμείνουμε στην κυβέρνηση»

«Εάν η συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στη Βουλή δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να παραμείνουμε στην κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση για το Σκοπιανό στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη ΔΕΘ.

Όπως είπε, αρχικά θα προτείνει στον Πρωθυπουργό τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να πάρει θέσει ο ελληνικός λαός . Η δεύτερη θέση του θα είναι, ανέφερε ο κ. Καμμένος, οποιαδήποτε απόφαση και συζήτηση στη Βουλή να γίνει μετά το πέρας της τετραετίας και η τρίτη θα είναι η προσφυγή στις κάλπες.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι η συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ έντιμη. «Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή την περίοδο που κυβερνήσαμε μαζί και να υπήρξε σύγκρουση ή εκβιασμό. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στην συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που στηρίχθηκε στην κοινή αρχή του να καλύψουμε ο ένας τις κομπίνες του άλλου» σημείωσε.

«Θα κάνουμε όλες εκείνες τις προσπάθειες που απαιτούνται για να φτάσουμε στο τέλος μαζί γιατί αυτή την εντολή μας έδωσε ο λαός. Το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα θέμα που από την πρώτη στιγμή ο ένας είχε ξεκαθαρίσει στον άλλο τη διαφωνία του. Και μάλιστα η διαφωνία μας αυτή είχε οδηγήσει στη χάραξη μιας πολιτικής οποιαδήποτε εξέλιξη κι αν υπάρχει σε αυτόν τον διάλογο να επέλθει μετά το πέρας της κοινής διακυβέρνησης. Οι συνθήκες που προέκυψαν στα Σκόπια εάν θέλετε έφεραν τα πράγματα πιο γρήγορα. Όπως και η πολιτική του κ. Κοτζιά. Από εκεί και πέρα, η συμφωνία αυτή μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους. Είμαστε αντίθετοι καταστατικά. Δεν έχω τη λαϊκή εντολή να κάνω πίσω, ούτε θα κάνω πίσω ποτέ στην παραχώρηση του όρου Μακεδονία» επεσήμανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση και να φτάσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλά αν «ο κόμπος φτάσει στο χτένι» και έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή ούτε το δικαίωμα να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας» , δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο κ. Καμμένος, πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Συμφωνία δεν πρόκειται να έρθει στην ελληνική Βουλή πριν από το καλοκαίρι του 2019 και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν τι στάση θα κρατήσουν.

Να μας πει ξεκάθαρα ο κ. Μητσοτάκης αν δέχεται το Βόρεια Μακεδονία

Τα αναδρομικά είναι χρήματα που πήρε απ΄ την τσέπη των ανθρώπων η κυβέρνηση Σαμαρά παράνομα

Κάνοντας λόγο για τα αναδρομικά που ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι θα αποδοθούν στους ένστολους, ο Πάνος Καμμένος είπε: «Τα αναδρομικά είναι χρήματα που πήρε απ΄ την τσέπη των ανθρώπων η κυβέρνηση Σαμαρά παράνομα. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την αναφορά του στην επιμονή μου». Ανέφερε δε και δύο συγκεκριμένα παραδείγματα, λέγοντας πως «θα είναι περίπου 1.400 ευρώ για το βαθμό του λοχία, 6.500 ευρώ για του ανστισυνταγματάρχη και αντίστοιχα και για συνταξιούχους».

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που αποφυλακίστηκαν ο κ. Καμμένος είπε: «Από την πρώτη στιγμή, όταν μίλησα για ομηρία στηρίχθηκα στο διεθνές δίκαιο.

Μην ξεχνάμε ότι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ήταν πολίτες της ΕΕ και εργάζονταν στο πρόγραμμα για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης και ήταν στρατιώτες του ΝΑΤΟ.

Πήγαμε το θέμα σε διεθνείς οργανισμούς, αυτές ήταν οι πιέσεις μας. Η απελευθέρωση έγινε χωρίς ανταλλάγματα που είναι πάνω ή κάτω από το τραπέζι.

Πολλές φίλιες χώρες μας βοήθησαν, ήταν σημαντική η στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ».

Ούτε χιλιοστό εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία

«Πρόθεση μας οι καλές σχέσεις με την Τουρκία, να ζήσουμε μαζί σε ένα φιλικό περιβάλλον. Είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε φιλικά αλλά χωρίς να δώσουμε χιλιοστό εθνικής κυριαρχίας. Είμαστε έτοιμοι για όλα και για να ζήσουμε με ειρήνη», είπε ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στη σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος είπε: «στο επεισόδιο με τη σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτικών που ήταν ίδια περίπτωση, η Ελλάδα αντέδρασε όπως μία χώρα που σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις.

Υπήρξαν αρκετές επικοινωνίες αλλά μέχρι το απόγευμα, οι δύο στρατιωτικοί, παρεδόθησαν από τη γέφυρα».

Πηγές: enikos.gr / neaselida.gr / huffingtonpost.gr