• Σήμερα είναι: Κυριακή, Φεβρουάριος 17, 2019

Κανένα περιθώριο συμφωνίας με όσους εκφράζουν αλυτρωτικές επιδιώξεις

Domino News
Domino News
Δεκέμβριος04/ 2018

Διπλό μήνυμα προς την Τουρκία και προς όσους έχουν «αλυτρωτικές επιδιώξεις», όπως χαρακτηριστικώς τόνισε, απηύθηνε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, απευθύνοντας χαιρετισμό στη διάρκεια του εορτασμού της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής.

«Οι γενναίοι μας Πυροβολητές, με ηρωικό πνεύμα και αγάπη για την Πατρίδα, έχοντας γνώμονα το εμβληματικό απόφθεγμα «Ισχύς δια της Γνώσεως», πιστοί στο δρόμο του καθήκοντος και της τιμής, δείχνουν διαχρονικά ότι τα πεδία των μαχών, οι ακτές των νησιών του Αιγαίου και όλη η ελληνική επικράτεια είναι ο χώρος δράσης του Έλληνα Πυροβολητή, για την υπεράσπιση των όσιων και των ιερών του Έθνους. Βεβαίως, και ο Ελληνισμός της Κύπρου είναι από την προστασία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό ισχύει για το σύνολο των ελληνικών Ενόπλων μας Δυνάμεων που αποτελεί την αδιάψευστη απόδειξη ότι η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα αλλά και το σθένος να προασπίσει τα εθνικά δίκαια και να διασφαλίσει τη σταθερότητα και την ειρήνη», τόνισε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ «στοχεύοντας» προς την Άγκυρα και συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό ρητώς και την υπεράσπιση της Κύπρου, κάτι πολύ σημαντικό βεβαίως, ιδίως όμως αυτήν την περίοδο με τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή της.

Ο ίδιος σε άλλο σημείο της ομιλίας του απέστειλε και το δεύτερο μήνυμά του, τονίζοντας ότι «Στο σημείο αυτό θέλω να στείλω ένα απόλυτα σαφές μήνυμα: Όσοι εκφράζουν προς την πατρίδα μας αλυτρωτικές επιδιώξεις, πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμφωνίας», μήνυμα βεβαίως με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός της χώρας.

Τέλος, αναφερόμενος στο προσωπικό των ΕΔ, σημείωσε ότι «Για τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εμένα προσωπικά, η μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί πρωταρχικό μέλημα. Ανακηρύξαμε το έτος 2018 σε «Έτος Μέριμνας Προσωπικού» και προχωρήσαμε σε πλήθος δράσεων για την υποστήριξη και διευκόλυνση της καθημερινότητας, τόσο της δικής σας όσο και των οικογενειών σας, αλλά και στην αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος προκειμένου απερίσπαστοι να εκτελείτε την αποστολή σας».

Στη σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πυροβολικού τον ΥΕΘΑ συνόδευαν η ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ και ο Διοικητής ΔΑΥ Υποπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς καθώς και πλήθος διατελέσαντες αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ ιδίως πυροβολητές και παλαιοί αξιωματικοί και στελέχη του ένδοξου Όπλου του Στρατού μας.

Πηγή:newpost.gr