• Σήμερα είναι: Σάββατο, Οκτώβριος 20, 2018

Κατέθηκαν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές του ΕΒΕΣ

Domino News
Domino News
Νοέμβριος01/ 2017

Κατατέθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων ενόψει της εκλογικής διαδικασίας που θα διενεργηθεί από 1 έως 3 Δεκεμβρίου, στο Επιμελητήριο Σερρών.

Το κατώφλι του Επιμελητηρίου Σερρών πέρασε πρώτος, συνοδευόμενος από συνεργάτες και υποψηφίους του συνδυασμού του, ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ» Βασίλης Καλαϊτζίδης, καταθέτοντας τον συνδυασμό του για τις εκλογές του Επιμελητηρίου, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση της Προεδρίας του Επιμελητηρίου Σερρών.

«Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια, για 68 υποψηφίους συν τον επικεφαλής , το 90% συμμετέχουν για πρώτη φορά, πρόκειται για νέους στην πλειοψηφία επιχειρηματίες καταξιωμένους, δε γνωρίζω που ανήκουν πολιτικά, τα κριτήρια ήταν η κοινωνική και επαγγελματική τους προσφορά» είπε ο επικεφαλής του συνδυασμού Βασίλης Καλαϊτζίδης, τονίζοντας πως συνολικά υπάρχουν 11 υποψηφιότητες γυναικώνΣυμπλήρωσε ότι μότο του είναι πως μέσα από τις παρέες γράφονται ιστορίες. «Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε να προσφέρουμε και να αλλάξουμε πολλά» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον αριθμό των υποψηφίων είπε πως είναι υπέρ της άποψης ότι και ο αριθμός 68 είναι υπερβολικός, διότι πάντοτε ήταν υπέρ της σύνθεσης ενός μοντέλου και ομάδων που να μπορεί να είναι ελεγχόμενο, τονίζοντας πως από τους 68 και οι 68 έχουν τις ίδιες πιθανότητες να εκλεγούν.

«Επιδιώξαμε να υπάρχει και επαγγελματική και γεωγραφική κατανομή, είναι πολλή προσεγμένη, πολλή μελετημένη, ήμασταν έτοιμη εδώ και μια εβδομάδα» είπε ο κ. Καλαϊτζίδης συμπληρώνοντας πως πρόκειται για πολύ σοβαρές υποψηφιότητες «νιώθω υπερήφανος και συγκινημένος που με εμπιστεύτηκαν και εμένα προσωπικά, που ταυτίστηκαν με τις προτάσεις μας και με την προσπάθεια και να είναι σίγουροι οι Σερραίοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες ότι θα αλλάξουμε πολλά σε αυτό τον τόπο. Τέλος δήλωσε πάρα πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Την υποψηφιότητα του συνδυασμού του για την προεδρία του Επιμελητηρίου κατέθεσε λίγο αργότερα και ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Μέγκλας.

Πρόκειται για τον συνδυασμό «ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ν.ΣΕΡΡΩΝ» με 117 υποψηφίους .« Το 80% περίπου είναι νέοι υποψήφιοι, το 20% παλιοί» είπε ο κ. Μέγκλας διευκρινίζοντας πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μπορέσανε και καταρτίσανε το ψηφοδέλτιο με μεγάλη ανταπόκριση από τους επαγγελματίες «Φαίνεται ότι ο κόπος που κάναμε τα τελευταία 6 χρόνια είχε αποτέλεσμα, τουλάχιστον κατανόησαν ότι είμαστε σε σωστό δρόμο, είχαμε πάρει ένα Επιμελητήριο το οποίο ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και κτηριακά και τεχνοκρατικά, νομίζω ότι σε δύσκολη εποχή, καταφέραμε πολλά πράγματα να κάνουμε, καταφέραμε να λαμβάνουμε ομόφωνα αποφάσεις στο Συμβούλιο, χωρίς να μαλώνουμε και με τους άλλους φορείς να χαράξουμε κάποιους δρόμους τους οποίους πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι οι Σερραίοι για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Μέγκλας προσερχόμενος του Επιμελητηριακού Μεγάρου.

Σύμφωνα με τον κ. Μέγκλα το 50% των υποψηφίων του συνδυασμού του είναι τελειόφοιτοι ανώτατων σχολών, πολλοί υποψήφιοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και υπάρχουν πολλοί νέοι, υπάρχουν 40 υποψήφιοι από την περιφέρεια και η γυναικεία παρουσία εκφράζεται μέσω 15 υποψηφιοτήτων.

«Πιστεύω ότι έχουμε και την εμπειρία πλέον, αποκτήσαμε αρκετή γνώση, αλλά δε φτάνει αυτό, πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για όλο το Νομό» είπε ο κ. Μέγκλας. «Καλωσορίζουμε τον συνδυασμό του κ. Καλαϊτζίδη, θα κάνουμε ένα σωστό αγώνα νομίζω και την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί» υποστήριξε ο κ. Μέγκλας δηλώνοντας αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης διότι όπως είπε «βλέπουμε την ανταπόκριση από τους επαγγελματίες».

Πηγές: ert.gr / eproodos.gr