• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Ιούνιος 26, 2019

Κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση ακραίων νεοφιλελεύθερων ο Κυριάκος

Domino News
Domino News
Απρίλιος14/ 2019

Ομιλία Κυριάκου σε φιλελεύθερη σύναξη, στην οποία κατατέθηκαν προτάσεις για μεταρρυθμίσεις-σοκ όσον αφορά την αγορά εργασίας, συντάξεις, φορολογία

Στις εκλογές αυτές θα αναμετρηθούν ο «προοδευτικός φιλελευθερισμός και ο «ιδεολογικός αχταρμάς» του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκηςαπό το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, κλείνοντας τις εργασίες της διημερίδας του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Ελλάδα 2021 – Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία».

Στη φιλελεύθερη αυτή σύναξη παρουσιάστηκαν προτάσεις για μεταρρυθμίσεις-σοκ όσον αφορά την αγορά εργασίας, τις συντάξεις, τη φορολογία, τη Δημόσια Διοίκηση κ.λπ., προκειμένου να στηριχτεί η επιχειρηματικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι μεταξύ των εισηγητών και των εμπνευστών αυτών των προτάσεων είναι πρόσωπα με νεοφιλελεύθερο και ακραία αντικοινωνικό στίγμα, όπως η Μιράντα Ξαφά και ο Θόδωρος Σκυλακάκης, αλλά και στελέχη του ΣΕΒ.

Αρκετοί από τον κατάλογο των συμμετεχόντων στη διημερίδα αυτή συνεργάζονται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ.

Μάλιστα, μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν και θα μελετηθούν από τη Ν.Δ. είναι ακόμα και η κατάργηση των ορίων συνταξιοδότησης, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού των τριών πυλώνων και του «ατομικού κουμπαρά» του ασφαλισμένου.

Μείωση αφορολόγητου 

Στη φορολογική μεταρρύθμιση, πέραν των μειώσεων των συντελεστών για τα εισοδήματα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, γίνεται αποδεκτή και η μείωση του αφορολογήτου, όπως έχει συμφωνηθεί στο τρίτο Μνημόνιο και θα τεθεί σε ισχύ από το 2020. Την πρόταση αυτή «επεξεργάστηκε», μαζί με τη Μιράντα Ξαφά (δική της πρόταση είναι η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους), ο Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Επίσης, «βόμβα» στα θεμέλια του Εργατικού Δικαίου αποτελούν «εμπνεύσεις» για διαφοροποίηση του έως σήμερα ενιαίου κατώτατου μισθού, η «αιτιολογημένη» απόλυση, η ρύθμιση του εργάσιμου χρόνου σε εβδομαδιαίο ωράριο για να μη δημιουργούνται «υπερωρίες». Λάβρος κατά των συνδικάτων και των απεργιών, ο Ιωάννης Ληξουριώτης τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της διαιτησίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

«Οι επιχειρήσεις πρέπει να οπλιστούν με μεγαλύτερες εξουσίες, για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα» ανέφερε ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. «Το εργασιακό πλαίσιο αντιστοιχεί σε μια “κλειστή” οικονομία. Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν θα γυρίσουμε σε μια κανονικότητα του 2008» σημείωσε από την πλευρά του ο οικονομολόγος του ΣΕΒ Χρήστος Ιωάννου.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πρόκληση για τη φιλελεύθερη σκέψη αυτές τις εκλογές και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «οπαδός της καθήλωσης και της οπισθοδρόμησης».

Πηγή:dimokratianews.gr