• Σήμερα είναι: Σάββατο, Μάιος 25, 2019

Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά: Δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών

Domino News
Domino News
Δεκέμβριος06/ 2018

«Η Ελλάδα δεν έχει να φοβάται τίποτα!»

Την πρόθεση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να μην ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή έρθει στην ελληνική Βουλή υπογράμμισε η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά από τα Χανιά όπου πραγματοποιεί επίσκεψη σε μονάδες στου Στρατού Ξηράς και του Ναυτικού.

Η ΥΦΕΘΑ, η οποία παραβρέθηκε στη λειτουργία που τελέστηκε στον Αγιο Νικόλαο στη Σούδα, τόνισε τον επαγγελματισμό με τον οποίο λειτουργούν και υπηρετούν την πατρίδα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και σημείωσε ότι δίνουν την ψυχή τους καθημερινά για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Ερωτηθείσα για το Μακεδονικό και τις πρόσφατες αναφορές που έκανε ο Ζ. Ζάεφ, η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανέφερε ότι ο αλυτρωτισμός σοβεί στη γείτονα χώρα, παρά το γεγονός ότι αυτός ο αλυτρωτισμός δεν εδράζεται πουθενά.

«Όλοι πλέον καταλαβαίνουν αυτό το οποίο για χρόνια αυτοί επιδίωκαν. Η κυβέρνηση παρακολουθεί αυτά που συμβαίνουν κι αυτή τη διαδικασία, όμως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε πει ότι αν και όποτε έρθει το προσύμφωνο των υπουργών Εξωτερικών εμείς δεν θα το ψηφίσουμε. Φαίνεται, όμως, ότι δυστυχώς ή ευτυχώς επαληθευόμαστε. Προφανώς, έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας σε ό,τι έχει να κάνει με την από εδώ πλευρά. Η άλλη πλευρά φαίνεται πάντως ότι δεν έχει διάθεση να ακολουθήσει αυτά που από την πλευρά της συμφώνησε. Σε κάθε περίπτωση, κι ο Πάνος Καμένος κι εγώ και όλοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία».

Η Υφυπουργός Άμυνας επισκέφθηκε επίσης σήμερα το Ναύσταθμο Κρήτης, στο πλαίσιο των εορτασμών του Αγίου Νικολάου, Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Υφυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων Ναυτικών ενώ την συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και οΑρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

«Η Ελλάδα γίνεται μια δύναμη περιφερειακή, μικρή αλλά με τη σταθερότητα που διαθέτει δεν έχει να φοβάται τίποτα» δήλωσε η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και συμπλήρωσε:

«Η χώρα μας γίνεται ξανά μια δύναμη περιφερειακή, μικρή βέβαια αλλά με τη σταθερότητα που διαθέτει και τη γεωπολιτική της θέση και την αξιοποίηση όλων των στοιχείων που τη χαρακτηρίζουν δεν έχει να φοβάται τίποτα, το αντίθετο μάλιστα. Έχουμε γίνει ένας βασικός πόλος και για τα ενεργειακά και στα πλαίσια της σταθερότητας και της θέσης που αποκτούμε στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης μπορούμε να είμαστε όχι μόνο ήσυχοι, αλλά και να επενδύσουμε σε αυτό και όλο αυτό να επιστραφεί στον ελληνικό λαό»

Η κ. Κόλλια παρευρέθηκε στα Χανιά με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού και πολιούχου της Σούδας όπου εδρεύει ο Ναύσταθμος Κρήτης.

«Τιμούμε τον Άγιο πολεμικό ναυτικό και το Ναυτικό μας Χρόνια πολλά σε όλους επισκέπτομαι Αθήνα τα Χανιά από χθες και την 5η Ταξιαρχία, το ΚΕΝΑΠ, το πεδίο βολής Κρήτης και τον Ναύσταθμο με όλες του τις εγκαταστάσεις και για άλλη μία φορά διαπίστωσα το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, τον επαγγελματισμό με τον οποίο λειτουργούν, το υψηλό φρόνημα, τη σπουδαία κατάρτιση που έχουν και στα οπλικά συστήματα αλλά κυρίως το ήθος και τη δύναμη της ψυχής με την οποία υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επομένως ο ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος, να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι απαραβίαστα και αν χρειαστεί θα είμαστε εκεί που πρέπει

Νωρίτερα η υφυπουργός είχε παρευρεθεί στη λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, μετά το πέρας της οποίας ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας και εν συνεχεία παρέστη στο γεύμα που παρατέθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών του Ναυστάθμου Κρήτης.

Πηγή: news.makedonias.gr