• Σήμερα είναι: Τρίτη, Φεβρουάριος 20, 2018

Μαξίμου προς Άγκυρα: Οι μεταρρυθμίσεις στη Θράκη δεν είναι θέμα της Τουρκίας

Domino News
Domino News
Νοεμβρίου06/ 2017

Μήνυμα, ενόψει και της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας, πως «οι μεταρρυθμίσεις στη Θράκη δεν είναι θέμα της Τουρκίας» αποστέλλει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Τα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη είναι θέματα που αφορούν τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού έναντι Ελλήνων πολιτών και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση θέμα προς διαπραγμάτευση με την Τουρκία», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Real.gr αρμόδια κυβερνητική πηγή, καθώς η Αθήνα επιδιώκει να μην αποτελέσει η Θράκη πεδίο εκμετάλλευσης από τον Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου -μένει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόνο η επίσημη ανακοίνωση των ημερομηνιών- και θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Εντός των προσεχών ημερών θα οριστικοποιηθεί μέσω της διπλωματικής οδού το πλήρες πρόγραμμα και οι συναντήσεις του Τούρκου Προέδρου, η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, εκτιμά ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα θελήσει να επισκεφθεί τη Θράκη.

Η Αθήνα, πάντως, δεν επιθυμεί την ένταση και διαμηνύει στην Άγκυρα πως θα χρειαστεί να πέσουν οι τόνοι και να δημιουργηθεί τον επόμενο μήνα θετικό κλίμα που θα διευκολύνει αποτελέσματα, κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας.

Πηγή: real.gr