• Σήμερα είναι: Τρίτη, Σεπτέμβριος 25, 2018

Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις Σέρρες

Domino News
Domino News
Ιούνιος07/ 2018

Με κεντρικά συνθήματα «η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική» και «διπλή ονομασία σημαίνει προδοσία» χιλιάδες Σερραίων συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στην πλατεία Κρονίου.

Ο πεζόδρομος της Κ. Καραμανλή αλλά και οι γύρω πεζόδρομοι ως το ύψος των οδών Περ. Κωστοπούλου, Εμμ. Ανδρόνικου και Παν. Τσαλδάρη «ντύθηκαν» στα γαλανόλευκα από τις εκατοντάδες σημαίες που κυμάτιζαν, ενώ το παλλόμενο πλήθος βροντοφώναζε υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, διατρανώνοντας την αντίθεσή του στη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας στην ονοματοδοσία των Σκοπίων.

«Η εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» ισοδυναμεί με εκχώρηση εδάφους και αυτό συνιστά εσχάτη προδοσία» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος.

«Η Μακεδονία είμαι μία και μοναδική και από τα βάθη των αιώνων είναι μόνον Ελληνική!» υποστήριξε εκπροσωπώντας και τους δύο άλλους Μητροπολίτες της Π.Ε. Σερρών ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, υπογραμμίζοντας πως η «ανιστόρητη και ύποπτη απαίτηση των βόρειων Σλάβων γειτόνων μας να σφετεριστούν όνομα, ιστορία,πολιτισμό, γλώσσα, ταυτότητα που δεν τους ανήκουν, είναι θέμα πανεθνικό και αφορά όχι μόνο τις βόρειες επαρχίες του κράτους μας, αλλά ολόκληρο τον Ελληνισμό, όπου γης». Ξεκαθάρισε ότι  το θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας είναι ζήτημα ιστορικής αλήθειας,ταυτότητας και εθνικής αξιοπρέπειας με ιδιαίτερη και περίπλοκη -όπως  επισήμανε- γεωπολιτική σημασία και δυσδιάκριτες συνέπειες για το μέλλον, την ειρήνη και την ασφάλεια της Βαλκανικής χερσονήσου.

Πηγές: ert.gr / anexartitos.gr