• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Ιούλιος 18, 2018

Μεσάνυχτα με ομίχλη

Sommelier
Sommelier
Ιούνιος05/ 2017

Ξεκινάμε εκφράζοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης στο Λονδίνο. Όσο και αν ακούγεται κλισέ, πραγματικά μέρα με τη μέρα τους νοιώθουμε ολοένα και περισσότερο.

Από την άλλη εκφράζουμε την δυσάρεστη έκπληξή μας για την παντελώς ανόητη τοποθέτηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

«Ο ισλαμιστικός εξτρεμισμός ενώνει τους δράστες. Είναι μία ιδεολογία που ισχυρίζεται ότι οι αξίες μας δεν είναι συμβατές με το ισλάμ. Η ήττα της είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Δεν θα ηττηθεί με μία αντιτρομοκρατική επιχείρηση και με στρατιωτική δράση. Θα γίνει μόνο αν πειστούν οι άνθρωποι ότι οι αξίες μας είναι καλύτερες»

Το λογικό κενό είναι χαοτικό !

Θα αφήσουμε στην άκρη επί του παρόντος την έννοια «ισλαμικός εξτρεμισμός» που από μόνη της αξίζει να αναλυθεί και προχωράμε στο προκείμενο:

Από τη μια αποδέχεται ότι ο ισλαμικός εξτρεμισμός ενώνει τους δράστες και από την άλλη ισχυρίζεται -προφανώς για να μας πείσει- ότι είναι δυνατόν οι άνθρωποι αυτοί να είχαν πειστεί ότι οι αξίες μας είναι καλύτερες. Άρα λοιπόν αποκηρύσσοντας τον υλικό πόλεμο, αναγνωρίζει την προτεραιότητα ενός πνευματικού πολέμου, όπου άνθρωποι θα αχθούν να αλλάξουν τα πιστεύω τους σε μια ομογενοποιημένη κοινωνία, όπου οι αξίες θα είναι κοινές.

Και ποιες αλήθεια είναι αυτές οι αξίες;

Σε μια Γαλλία όπου ένας άνθρωπος αυτοκτονεί για να εκφράσει την αντίθεσή του στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στο δεύτερο γύρο των εκλογών αναμετρούνται η Λε Πεν και ο Μακρόν, πόσο μπορούμε να μιλάμε για κοινές αξίες;

Σε μια Ευρώπη που η φύλαξη των συνόρων και η μεταναστευτική πολιτική έρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως όπλα υποταγής, πως μπορούμε να μιλάμε για κοινές αξίες;

Όταν η ίδια η Ευρώπη βρίσκεται σε μέγιστη αξιακή κρίση.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ η Ευρώπη δεν κατάφερε να πείσει για τη σύνθεση ενός κοινού αξιακού μετώπου. Και τούτο αποδεικνύεται περίτρανα στην παρούσα φάση, όπου αν και ο εχθρός είναι θεωρητικά κοινός, εγνωσμένος και ασυγκράτητος στις εκδηλώσεις του, Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες τους για πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και ήδη να έχουν δρομολογηθεί.

Άρα λοιπόν καθετί άλλο συνιστά είτε εθελοτυφλία, είτε εθελοδουλία, είτε ικανό έρεισμα για να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα.

Στο Λονδίνο είναι πολύ κοινό φαινόμενο η ύπαρξη ομίχλης, η οποία συχνά σε κάνει να μη διακρίνεις πέρα από την άκρη του τεντωμένου σου χεριού. Όταν ειδικά είναι μεσάνυχτα, τότε η κατάσταση σε οδηγεί στο σημείο να μην μπορείς να διακρίνεις ούτε μέχρι την άκρη της μύτης σου.

Οδηγούμαστε στο σημείο να πιστέψουμε ότι σε τούτη τη δεινή κατάσταση βρίσκεται και η Βρετανίδα πρωθυπουργός, όπως και αρκετοί άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Και έχοντας αυτούς ως οδηγούς στο όχημα της Ευρώπης που αναγκαστικά μας μεταφέρει, οφείλουμε να είμαστε διπλά προσεκτικοί, ώστε στο δυστύχημα που μοιραία έρχεται, να μην θρηνήσουμε τους εαυτούς μας θύματα.

Sommelier

Ετικέτες: ,