• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019

Μετά τις ΗΠΑ και η Μόσχα «παγώνει» την πώληση αεροσκαφών στην Τουρκία

Domino News
Domino News
Ιούνιος19/ 2018

Πρόωρη η συζήτηση για τα SU-57

Οι Τούρκοι δηλώνουν μεν ότι έχουν εναλλακτικές για να αντιμετωπίσουν την απόφαση των ΗΠΑ να μην τους πουλήσει τα F-35, αλλά η Μόσχα έβαλε… φρένο στις προσδοκίες της Αγκυρας ότι θα καλύψει το κενό με ρωσικά SU-57.

Απαντώντας εμμέσως στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλλά και τον Μπιναλί Γιλντιρίμ- ο τελευταίος την Τρίτη διεμήνυσε στην Ουάσινγκτον ότι η χώρα του έχει εναλλακτικές- ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Αμυνας της Δούμας χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για πώληση ρωσικών μαχητικών SU-57 στην Τουρκία.

Ο Τσαβούσογλου έχει δηλώσει ότι η Αγκυρα εξετάζει αυτή την εναλλακτική, αν οι ΗΠΑ τελικά δεν πουλήσουν την Τουρκία F-35, σαν αντίδραση επειδή η Τουρκία αγόρασε τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

«Προτού γίνουν οι οποιεσδήποτε συμφωνίες που αφορούν πωλήσεις εξοπλισμών, όλα ελέγχονται, λαμβάνεται επίσης υπ όψιν και ο πολιτικός προσανατολισμός της μιας ή της άλλης χώρας, όπως και η στάση που τηρεί έναντι της χώρας μας», δήλωσε ο Γιούρι Σβίτκιν για το θέμα.

«Η προσωπική μου άποψη είναι η ακόλουθη: θα έλεγα ότι προς το παρόν είναι πρόωρο να μιλάει κανείς για το ενδεχόμενο πώλησης των αεροσκαφών SU-57 σε αντικατάσταση των F-35», τόνισε ακόμη ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Άμυνας της Δούμας.

Πηγή: kontranews.gr