• Σήμερα είναι: Κυριακή, Δεκέμβριος 16, 2018

Μήνυμα Πάιατ στην Τουρκία για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Domino News
Domino News
Απρίλιος25/ 2018

«Ελπίζουμε να επιστρέψουν γρήγορα σπίτι» είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου βρέθηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ στέλνοντας νέο μήνυμα στην Τουρκία.

Ειδικότερα, ο κ. Πάιατ ερωτήθηκε αν ο ίδιος εκτιμά ότι τα πράγματα με τη γείτονα χώρα θα κλιμακωθούν περαιτέρω και απάντησε ότι δεν έχει «μαντικές ικανότητες». Μάλιστα υπογράμμισε: “Δεν έχω την κρυστάλλινη σφαίρα, όπως απαντώ συχνά. Ωστόσο, αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι υποστηρίζουμε δυνατά την προσέγγιση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος προσπαθεί να βρει βάσεις για διάλογο. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτών για την Ελλάδα. Και ελπίζουμε ότι οι δύο αυτοί Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν γρήγορα σπίτι”.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη έγιναν πριν την ενημέρωση ότι το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε την τρίτη αίτηση αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πηγή: news247.gr / tribune.gr